пʼятниця, 30 листопада 2007 17:52

"Нашоукраїнці" по-різному ставляться до кандидатури Яценюка

На наступному засіданні Верховної Ради у вівторок може бути обраний голова парламенту. За домовленістю між БЮТом і "Нашою Україною — Народною самообороною", кандидата на цю посаду висуває президентський блок.

Лідер НУ-НС В"ячеслав Кириленко 29 листопада зняв свою кандидатуру — його змусила до цього частина "Нашої України" на чолі з головою Секретаріату президента Віктором Балогою. Новим кандидатом є нинішній міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

— У нього високі шанси, — каже нардеп від НУ-НС, лідер партії "Пора" Владислав Каськів, 34 роки. — Але середовище "Нашої України" неоднорідне. Там різне ставлення до цієї кандидатури.

Владислав Каськів готовий голосувати за Яценюка.

— Але всі питання будуть зняті лише тоді, коли відбудеться зібрання фракції за його участі як за запропонованого президентом кандидата, — продовжує "порист".

Лідер Української народної партії 56-річний Юрій Костенко розцінює шанси міністра закордонних справ як 50 на 50:

— Сто відсотків поки що немає. Це ще буде дискутуватися на фракції та поза нею. Але найголовніше: чи буде фізично двісті двадцять шість депутатів у день голосування?

На запитання про його особисте ставлення до кандидатури Яценюка Костенко відповідає ухильно: голосуватиме за ту кандидатуру, яку запропонує фракція.

Її засідання планували на понеділок. Проте Владислав Каськів учора вранці повідомив, що "нашоукраїнці" можуть зібратися навіть у п"ятницю ввечері.

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" по-різному ставляться до кандидатури Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі