вівторок, 02 жовтня 2007 18:04

"Наші депутати шукатимуть родичів, у яких можна поселитися"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Олегові Зарубінському не подобаються ні ”регіонали” з комуністами, ні БЮТ із НУ-НС
Олегові Зарубінському не подобаються ні ”регіонали” з комуністами, ні БЮТ із НУ-НС

Штаб Блоку Литвина розташувався в колишньому київському військкоматі. На другому поверсі — кабінети лідерів. У кімнаті N222 працює заступник керівника штабу блоку 43-річний Олег Зарубінський. Згідно з попередніми даними екзит-полів та Центрвиборчкому, Блок Литвина проходить до Верховної Ради. Тож Зарубінський постійно відповідає на телефонні дзвінки мобільного. Через це швидко сідає батарея, тому він "на зарядці".

— Треба, щоб вміняємі люди були в парламенті, — задоволено каже він про результати опитувань. — А не лише авантюристи та аферисти.

Чому Володимира Литвина не було 30 вересня у штабі разом із соратниками?

— Тут немає ніякої таємниці. Він зробив дуже багато для перемоги: проводив по кілька зустрічей на день. Не через концертну площадку, маскарад-шоу та феєрверки, коли лідер виходить і 20 хвилин однакове говорить, а через спілкування на рівних з виборцями. Тому ми дали йому змогу морально й фізично відпочити. Штаб працював, а він був на зв"язку.

Ви задоволені виборчою кампанією?

— Загалом, так. Вона пройшла досить системно й цивілізовано. Ми не казали, що за когось не треба голосувати. На жаль, стали мішенню такої кампанії, коли представники деяких політичних сил замість того, щоб агітувати за себе, закликали не голосували за нас. Це ті, хто постійно в роликах кричав, щоб не голосували ні за кого, крім трьох політичних сил.

Володимир Литвин зустрічався з президентом?

— Так, це було післявиборне спілкування, а не переговори. Бо на них домовляються про якісь речі та дають обіцянки. Такого не було. Вони спілкувалися, як пройшли вибори, якими будуть перші кроки. Та всі зустрічі відбувалися не за нашої ініціативи.

Я не хочу сказати, що ми домовилися з "Регіонами"

Литвин може провести до парламенту близько 20 осіб. Серед них є претенденти на міністерські посади?

— Після того, як побачили, хто очолював правоохоронні органи, можемо зазначити: навіть найменш кваліфікований із 20 нас буде професійнішим, ніж вони. Але наш список формувався не з політичних тусовників. Другий номер — Гриневецький, якого поважає вся Одеська область. Третій — це Микола Деркач, колишній перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації і екс-міністр економіки. Ніхто не скаже про нього поганого слова. У нас професійні політики — Михайло Сирота і, якщо дозволите сказати, то я. Інші працювали в регіонах і прописані там. Вони не на Печерську живуть. У нас є кандидатури практично на всі посади.

Три найбільші політичні сили обіцяють скасувати пільги депутатам і позбавити їх квартир. Де селитимете однопартійців із регіонів?

— Усі, хто про це говорив, зарплату у Верховній Раді ніколи не отримували. Вони її можуть на пляшку шампанського або горілки за три тисячі доларів витратити. Ми не стоятимемо за те, щоб залишити пільги, та ми не багатії.

Очевидно, наші депутати тоді винайматимуть квартири на зарплату, шукатимуть родичів, в яких можна поселитися. Наші люди знають, що Блок Литвина — це не золоте дно.

Дзвонить телефон. Зарубінського запитують, до кого вони приєднаються в новому парламенті.

— Мені не подобаються ані ті ані інші. Нині ми серйозно аналізуємо ситуацію. Ше не визначилися. Кажу вам щиру правду і пропоную поговорити з БЮТ і Луценком. Чому вони на кожному кроці кажуть, що Блок Литвина їм не потрібен? Якщо вони дурні, то з такими не працюють! Я не хочу сказати, що ми домовилися з "Регіонами". Але одним із факторів співпраці буде те, як до нас ставляться.

Зараз ви читаєте новину «"Наші депутати шукатимуть родичів, у яких можна поселитися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі