пʼятниця, 30 травня 2008 17:48

"Наша Україна" розпочала кампанію за НАТО

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лідер ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко і народні депутати Ірина Геращенко (ліворуч) та Ольга Герасим’юк під час презентації кампанії ”НАТО — ТАК!”
Лідер ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко і народні депутати Ірина Геращенко (ліворуч) та Ольга Герасим’юк під час презентації кампанії ”НАТО — ТАК!”

Учора "Наша Україна" проводила презентацію громадської кампанії "НАТО — ТАК!"  Акція відбулася в Міжнародному центрі культури і мистецтв.

Під ним стоять майже 20 пенсіонерів. Тримають плакати "Ющенко, Тимошенко — чемодан, вокзал, Америка!", намальовані дулі. Заступник голови Прогресивної соціалістичної партії України 54-річний Володимир Марченко знімає це на камеру та фотографує. Потім бере мікрофон.

— Ніхто не давав права Ющенкові втягувати Україну в НАТО!— кричить російською. — Ющенко і Тимошенко — політичні трупи!

"ГПУ" запитує, чому немає Наталії Вітренко. Той каже, що не знає. Дзвонить по мобільному.

— У нас мало бабок тут собралось, — каже комусь, дивлячись на мітингувальників.

Сцена палацу — у помаранчевих кольорах. Починає грати симфонічний оркестр.  Виходить режисер фільму про НАТО 50-річний Вадим Кастеллі. Розповідає, що під час зйомок група об"їздила 15 країн.

Це все одно, що бути українцями чи ні

— Виявилося, що НАТО — це висока зарплата й пенсії, адже коли у країні стабільність, то до неї ідуть інвестиції, — каже він. — Членство в НАТО — це пояснення, чому там живуть краще за нас.

Позаду на великому екрані демонструють уривки зі стрічки. Пояснюють, як виник Північноатлантичний альянс і які його переваги. Між уривками співають українські гурти "Кому вниз", Катя Чілі та "Танок на майдані Конго". Останній виконує три пісні.

На сцену виходить полковник Збройних сил Олександр Поліщук. Переконує, що Україна повинна бути в НАТО:

— Ми не хочемо прийти з протягнутою рукою за допомогою. Ми — потужна країна, і в нас є такі можливості, в яких НАТО сьогодні зацікавлене. Тому ми прийдемо туди не в ролі бідного брата, з нами рахуватимуться.

Після нього нардеп Святослав Вакарчук розповідає про візит до штаб-квартири НАТО у Брюсселі.

— Це цивілізований клуб, — говорить. — Для нас вступати чи не вступати в НАТО — це все одно, що бути українцями чи ні.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" розпочала кампанію за НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі