понеділок, 24 березня 2008 17:10

"Наша Україна" повинна вибачитися за Черновецького"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  30 червня 2006 року Михайло Поживанов грав з іншими народними депутатами у боулінг у столичному клубі ”Страйк”
30 червня 2006 року Михайло Поживанов грав з іншими народними депутатами у боулінг у столичному клубі ”Страйк”

У листопаді 2007 року в Києві з"явилися біґборди із зображенням нардепа від БЮТу Михайла Поживанова, 47 років. Він закликав обирати міського голову столиці у два тури, а також обіцяв балотуватися на цю посаду.

— Буде один кандидат від БЮТу. Але ще не визначилися, хто саме, — каже Поживанов "ГПУ" у понеділок, 24 березня.

Але Юлія Тимошенко заявила, що вже має кандидата, якому довіряє і давно з ним працює...

— Про це вона казала на фракції, але прізвища не назвала.

Це може бути Олександр Турчинов?

— Можливо, й Турчинов. Ми це питання обговорювали. Але в нас є велике бажання, щоб кандидатура була від усієї коаліції. Її мають підтримати і БЮТ, і Блок Кличка, і НУ-НС, і всі, хто може претендувати на назву демократичної коаліції. Наприклад, "Європейська партія" Миколи Катеринчука.

Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко зможуть домовитися про єдину кандидатуру?

— Я в це вірю. Але це буде "бютівець". Із моральної точки зору ми мусимо пройти цей шлях. "Наша Україна", до якої свого часу мав відношення Черновецький і за якого голосували як за "нашоукраїнця", повинна вибачитися перед киянами. Крім того, майже вся фракція "Нашої України" в Київраді голосувала за ганебні рішення пана Черновецького. Це і земельні розподіли, і поділ нерухомості. У цій ситуації вони навіть морального права не мають на висування свого кандидата. Так само і Юрій Луценко. Адже він був депутатом Київської міської ради від Соцпартії і голосував за Черновецького. Його голос був шістдесятим чи шістдесят першим, який і вирішив долю Черновецького як міського голови (Юрій Луценко стверджує, що в тому голосуванні участі не брав. — "ГПУ")

Але ж Луценко має високий рівень підтримки у столиці...

— Всі ці підтримки замовлені штабами, — запевняє "бютівець". — Це дозволить вплинути на рішення політиків по висуванню єдиного кандидата (згідно з опитуваннями Поживанова підтримують 1–2% киян. — "ГПУ")

Чому БЮТ відмовився йти із НУ-НС єдиним списком до Київради?

— Інакше й бути не могло. Ми підемо окремо і здобудемо 70 відсотків голосів. За кожного свого кандидата відповідатимемо. Більше не буде такого, що переважатимуть бізнесові інтереси. Все вирішуватиме тільки керівництво партії.

Чи йдуть переговори про об"єднання з "Народною самообороною"?

— Ні. Це намагання карликових партій пролізти під крилом БЮТу. Нам це не потрібно.

Чи може Юрій Луценко відмовитися балотуватися в мери і підтримати кандидатуру від БЮТ?

— Та він і не братиме участі у виборах. Бажання очолити Київ є і в мене. Я назву вам 50 людей з мерськими амбіціями. Але якщо людина має розум, то виконуватиме рішення керівництва і підтримає єдиного кандидата.

Чи співпрацює БЮТ із колишнім мером, а нині "нашоукраїнцем" Олександром Омельченком?

— Він більше думає про себе. Омельченко свої амбіції ще не вичерпав. Може піти на вибори до Київради зі своєю партією (раніше Омельченко очолював партію "Єдність". — "ГПУ").

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" повинна вибачитися за Черновецького"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі