понеділок, 24 вересня 2007 17:32

"Наша Україна" не голосуватиме за бюджет Азарова

Учора в Українському домі лідери блоку "Наша Україна — Народна самооборона" розповіли про першочергові кроки спільного з БЮТом уряду.

По черзі Юрій Луценко, В"ячеслав Кириленко, Анатолій Гриценко та Микола Катеринчук виголошують передвиборні обіцянки свого блоку: знищити корупцію, скасувати депутатську недоторканність, змусити високопосадовців декларувати доходи й видатки, а також очистити суди.

38-річний В"ячеслав Кириленко запевняє, що проект державного бюджету на наступний рік, запропонований урядом Віктора Януковича, прийнятий ними не буде.

— По ньому Україна наступного року жити не буде, — наголошує він. І додає: — Бюджет уряду Януковича-Азарова забезпечив депутатам пільги. Це ще раз підтверджує їхнє пряме бажання залишити всі пільги міністрам, депутатам і чиновникам на 2008 рік і назавжди.

Поки він говорить, Катеринчук наливає собі у склянку води, а Гриценко легенько штовхає його й просить ручку. Потім щось занотовує.

Кириленко каже, що після виборів демократичні сили розроблять новий проект бюджету, де не буде депутатських пільг. Вони їх скасують окремим законом. Запевняє, що цей законопроект уже готовий.

Після прес-конференції "ГПУ" запитує лідера НУ-НС Юрія Луценка, 42 роки, що вони робитимуть, якщо демократичні сили не наберуть більшості. Луценко думає кілька секунд, усміхається і говорить:

— Я фантастикою перестав цікавитися ще на другому курсі інституту. Будь-який політик, який не вірить у свою перемогу, може йти з політики в перший день.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" не голосуватиме за бюджет Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі