четвер, 22 березня 2007 16:40

Народна депутатка з Луганська від БЮТу раніше підтримувала Віктора Януковича

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Наталія Королевська почала купувати речі від Луї Віттона на кілька років раніше за свою лідерку Юлію Тимошенко. На інтерв’ю вона прийшла з сумочкою цієї торгової марки, яка коштує 700 євро
Наталія Королевська почала купувати речі від Луї Віттона на кілька років раніше за свою лідерку Юлію Тимошенко. На інтерв’ю вона прийшла з сумочкою цієї торгової марки, яка коштує 700 євро

Член парламентської фракції БЮТ Наталія Королевська, 31 рік, на інтерв"ю запізнюється. Офіс депутатки розташований в центрі Києва — на вулиці Інститутській. Звідси не більше як три хвилини пішки до Секретаріату президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Прес-секретарка пропонує чай та каву. Каже, що Наталія Юріївна ще у Верховній Раді. За 20 хв. вона заходить. У руках тримає сумочку в клітинку від Луї Віттона, яка коштує десь 700 євро. На ходу скидає пальто. Вітається та запрошує до кабінету. На її столі багато паперів. Депутатка розкладає їх по краях. Бере книжку "Теорія українського кохання".

— Видите, что читаем? — каже кокетливо.

Біля столу дерев"яна шафа з поличками. На них — фотографії Королевської з Юлією Тимошенко, Андрієм Шевченком та іншими бютівцями. Королевська вибачається і виходить причепуритися. За хвилину повертається та сідає за стіл.

Чому ви вирішили стати народним депутатом?

— У мене це не було миттєвим або якимось амбіційним рішенням, — говорить російською, іноді вставляє українські слова. — Я протягом чотирьох років була депутатом обласної ради в Луганській області. Чітко розуміла повноваження депутатів місцевого рівня й депутатів Верховної Ради. Розв"язувати проблеми, які перетворюються на соціальну катастрофу, на рівні обласної ради в принципі неможливо.

А чому обрали саме БЮТ?

— Є політика минулого, теперішнього та майбутнього. Я впевнена, що за блоком Юлії Тимошенко — майбутнє.

А з Партією регіонів вели переговори?

— Не можу сказати, що я вела з ними якісь переговори. Просто знаю дуже багато людей з Партії регіонів. Але сьогодні позиція Блоку Юлії Тимошенко для мене більш прийнятна й зрозуміла.

Кажуть, що потрапити у списки БЮТу вам допоміг колишній губернатор Луганщини Олексій Данилов.

— Ні. Не хочу навіть це коментувати, — повільно вимовляє. — Я особисто зустрічалася з Юлією Володимирівною. Також із Турчиновим. Ми достатньо довго розмовляли, обговорювали концепцію, позиції Блоку Юлії Тимошенко на Сході України.

Коли ви познайомилися з Тимошенко?

— Восени 2005 року.

А до цього поділяли погляди БЮТу? Під час минулих президентських виборів ви підтримували Віктора Януковича...

— Під час президентської кампанії я жила й працювала в Луганську. Можна сказати, що це був такий поклик народу: мовляв, це наш, наша людина з Донбасу. Це — єдиний настрій. Заражає, як би там не було. Я ніколи не приховувала, що на президентських виборах хоч і не була в команді Януковича, але була депутатом Луганської обласної ради, і ми підтримували Януковича.

Мій рідний брат працює в уряді Лужкова

Але, по-перше, Юлія Володимирівна не балотувалася в президенти. По-друге, я прийшла в команду Тимошенко після того, як вона пішла у відставку. Точніше, її незаконно відправили у відставку. Незаконно, нечесно і непорядно.

Подейкують, що ви допомагали організовувати приїзд мера Москви Юрія Лужкова на сепаратистський з"їзд в Сіверськодонецьку. Нібито його запросили завдяки вашим родинним зв"язкам.

— Ні. Справді, мій рідний брат працює в уряді Лужкова. Я знайома з Юрієм Михайловичем, але це не має жодного стосунку до його приїзду в Сіверськодонецьк.

Як ви ставитесь до ідеї запровадження імперативного мандата для народних депутатів?

— Це правильно. Бо сьогодні депутати потрапляють до парламенту за списками однієї політичної сили, а потім можуть перейти до іншої. А це неправильно. Тому має бути імперативний мандат, аби народний обранець насамперед відчував відповідальність за те, що він не сам по собі став депутатом. Йому народ дав кредит довіри.

Яка різниця в діях Партії регіонів і БЮТу на сході країни?

— Більшість депутатів у всіх рівнях влади на сході — це Партія регіонів. Блок Юлії Тимошенко перебуває там у глибокій опозиції. Якщо в парламенті ми маємо понад сто депутатів, то в раді Луганської області лише п"ять, у міськраді Луганська — чотири. Тому там бютівці у кращому випадку можуть опонувати, коли їм дають слово.

Вас називають "луганською Юлею без коси". Як ви ставитеся до такого порівняння?

— Я дуже поважаю Юлію Володимирівну й вважаю, що сьогодні це політик номер один в Україні. Тому ставлюся нормально.

У вас сумочка від Луї Віттона. Чи це якось пов"язано...

— Цій сумочці вже років п"ять, — перебиває Королевська, повертається і пальцем показує на сумочку: — Вона вже й подряпана, — сміється. — Тому це ніяк не пов"язано зі знайомством із Юлією Володимирівною.

Тобто, речі від Луї Віттона ви почали купувати раніше за Тимошенко?

— Я не знаю, коли їх вирішила купувати Юлія Володимирівна. Ми тоді не були знайомі. Я вважаю, що просто є комфортні речі, які добре носяться. Якщо річ буде трохи дорожча, але я розумію, що носитиму її в три рази довше, то матиму в гардеробі дві сумочки, а не 15, але відмінної якості. Однак вважаю, що сумочки, сукні, черевики тощо — мінімально стосуються політичного життя.

Які ще марки одягу вам подобаються?

— Консервативно-комфортні, я б так сказала. Люблю торгові марки "Сілін", "Валентино". Тобто, досить дорогі. Це костюми в основному, але практичні.

Ваше підприємство "Луганськхолод" потрапило до Книги рекордів Гіннеса за найдовший рулет із морозива. Не плануєте ще якісь досягнення?

— Уже більше як рік тому я передала "Луганськхолод" в управління і склала з себе повноваження голови Наглядової ради компанії. Звичайно, телефонують і запитують мою думку. Сьогодні туди прийшло молоде покоління, з амбіційними планами. Вони проводять там і консолідацію ринку, і захоплення нових ринків. Вважаю, що ці хлопці придумають ще багато новинок, які стануть відомі в Україні.

Яких результатів може досягти союз БЮТу та "Нашої України"?

— Сьогодні, коли йде така політико-психологічна війна, коли вітчизняна політика перетворилася на формування вертикалі власної влади, опозиція все-таки представляє половину країни. І не можна, щоб парламент перетворився на філію Кабінету міністрів.

Чи ви мрієте коли-небудь очолити БЮТ?

— Юлія Тимошенко є політиком майбутнього. І мріяти про щось подібне необґрунтовано. Я хочу бути членом команди Блоку Юлії Тимошенко. Дійсно дієвою людиною, яка працює, а не просто десь там знайшла собі мандат й інколи приходить натискати на кнопки.

Вас називають однією з найгарніших жінок у парламенті. Не відчували жіночих ревнощів із боку Тимошенко?

— Я вважаю, що політика й жіночі ревнощі — це речі, які абсолютно несумісні, навіть у теорії. Юлія Володимирівна дуже розумна жінка для того, щоб думати про якісь жіночі ревнощі.

Де ви живете в Києві?

— Знімаю квартиру. Я вважаю, що в депутатів має бути службове житло. Як у всіх європейських парламентах, його мають надавати на строк каденції депутатів, воно не має ставати власністю.

На полиці в кабінеті стоїть дві книжки про коней. Королевська каже, що любить кататися на них. Прощаючись, простягає руку. Потім іде курити на балкон, який виходить у внутрішній дворик.

1975, 18 травня — Наталія Королевська народилася в місті Красний Луч Луганської області
1997 — закінчила економічний факультет Східноукраїнського національного університету
2001 — голова Наглядової ради ВАТ "Луганськхолод" (Торгова марка "Королівське морозиво")
2002 — депутат Луганської обласної ради
2003 — член Ради підприємців України при Кабінеті міністрів
2004 — координатор інвестиційно-будівельного проекту "Оксфорд"
2006 — обрана депутатом Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко
Заміжня. Має сина

Зараз ви читаєте новину «Народна депутатка з Луганська від БЮТу раніше підтримувала Віктора Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі