вівторок, 19 жовтня 2010 02:45

"Народ чекає очищення "Батьківщини"

 

На з'їзді "Батьківщини" затвердили рішення чистити партійні лави. Чим більше з партії піде сумнівних людей, тим краще, вважає заступник лідера фракції БЮТ 44-річний Андрій Кожем'якін.

— Це очищення вже давно йде. У нас в Раді залишилося 120 депутатів (було 156. — "ГПУ"). Я не хотів би, щоб фракція стала ще меншою. Але якщо йде таке очищення, то так має бути. Народ цього чекає.

Як ви уявляєте очищення в місцевих осередках?

— Якщо людина вистояла проти спокус Партії регіонів чи адміністративних ресурсів, вона вже наша, очистилася. Я був у Одеській області. Там іде жорсткий тиск — людям погрожують, використовують адмінресурс проти вчителів, медиків, працівників культури. Їм говорять: "Підете в "Батьківщину" — звільнимо". Так і роблять. У підприємців забирають бізнес. Так по всій Україні. І поки що народ терпить. Але потім зробить так, що цю владу змиє ще більшою хвилею, ніж 2004-го.

Тимошенко говорить, що чесних місцевих виборів чекати не слід. Як боротися з фальсифікаціями?

— Інформувати про це українців та європейське товариство. Це наша зброя. Треба працювати публічно.

Що буде з "Батьківщиною" в Київській області?

— Ми сказали, щоб усі члени партії вийшли з фальшивих списків. Вони це роблять. Далі, можливо, зробити, як у Львові — відмовимося від участі у виборах.

Зараз ви читаєте новину «"Народ чекає очищення "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі