вівторок, 21 травня 2019 07:30

Найвищі посадовці з команди Порошенка пішли у відставку

— Я написав заяву про відставку. В день інавгурації направлю до Верховної Ради і новому президентові. Вважаю, що так правильно — і по-людськи, і з точки зору нормальної політичної культури, — каже міністр закордонних справ 51-річний Павло Клімкін 17 травня. Відеозвернення опублікував у "Фейсбуці".

Іде з посади й секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов. Написала заяву й представник президента у парламенті Ірина Луценко. Залишила посаду уповноважена глави держави з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко. Також вийшла із Контактної групи переговорів у Мінську.

— Це традиційна практика, коли стара команда звільняється перед приходом нової, — говорить політолог 44-річний Олександр Палій. — Клімкін міг залишитися працювати в уряді, доки іншого рішення не прийняла Верховна Рада. Але вирішив дати можливість президенту Зеленському впливати на формування зовнішньої політики. За Конституцією, він може впливати на Міністерство оборони і Міністерство закордонних справ.

Зараз ви читаєте новину «Найвищі посадовці з команди Порошенка пішли у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі