вівторок, 18 вересня 2018 00:30

Найсильніше по Росії б'ють санкції за отруєння Скрипалів

Президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції за втручання іноземців у американські вибори. Їх можуть застосувати і проти окремих людей, і проти компаній. Ідеться про заморозку активів, обмеження доступу до фінансових установ США й заборону на інвестиції, причетні до цього злочину фірми.

Порушників, які втручалися у вибори, визначатиме офіс директора національної розвідки, а також ЦРУ, агентство з нацбезпеки й департамент внутрішніх справ. Втручанням вважають спробу зламу виборчої системи, намагання змінити громадську думку пропагандою в інтернеті й оприлюднення секретної інформації.

У липні Сенат США підтвердив висновки розвідки про втручання Москви в американські президентські вибори 2016 року.

— Ці санкції можуть застосувати після найближчих проміжних виборів у Конгрес (відбудуться 6 листопада 2018 року. — ГПУ). Якщо знову з'явиться інформація про втручання й провину доведуть, — каже експерт із міжнародної політики Ілія Куса, 25 років. — Трамп підписав цей документ, щоб заспокоїти республіканців у Конгресі та вкотре зіграти роль рішучого борця з Росією. В указі йдеться про будь-яку країну, яка здійснить хакерські атаки й спробує зламати важливі сервери. Але між рядками мають на увазі РФ, Китай, Північну Корею та Іран.

Санкції, які завдають Москві найбільше шкоди — це обмеження військово-технічної і технологічної спів­праці (запроваджені 8 серпня у відповідь на отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. — ГПУ). Вони відстороняють Москву від стратегічних технологій. Ефект побачимо в найближчі 7–10 років. Під час нинішньої промислової революції (злиття автоматизованого виробництва, обміну даних і виробничих технологій в єдину саморегульовану систему. Втручання людини у виробничий процес мінімізоване або взагалі відсутнє. — ГПУ) це особливо відчутно. Економічні санкції не настільки критичні.

Зараз ви читаєте новину «Найсильніше по Росії б'ють санкції за отруєння Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі