пʼятниця, 11 квітня 2008 17:34

На засіданні уряду Тимошенко сварилася зі Шлапаком

На засіданні уряду Тимошенко сварилася зі Шлапаком

У четвер увечері прем"єрка 47-річна Юлія Тимошенко зібрала позачергове засідання Кабінету Міністрів. За 15 хв. до його початку заходить представник президента в Кабміні 48-річний Олександр Шлапак. Із керівником групи радників прем"єра Віталієм Гайдуком, 50 років, стають у кутку — позаду міністрів і телекамер. Перешіптуються про роботу на газовому ринку компанії "РосУкрЕнерго" та "Нафтогазу".

До зали заходить Юлія Тимошенко з першим віце-прем"єром Олександром Турчиновим.

Тимошенко поправляє рукави плаття і говорить про постанову уряду щодо аукціонів із продажу землі несільськогосподарського призначення. Її дію минулого тижня призупинив Віктор Ющенко. Глава держави вважає, що вона сприятиме корупції. Прем"єрка навпаки запевняє, що президент своїм рішенням сприяє земельним махінаціям. Показує аркуш паперу:

— Тільки що глава Секретаріату пан Балога зробив заяву, що "Тимошенко хоче очолити земельну мафію". Тому я хочу, щоб наше обговорення відбувалося публічно.

Пояснює урядовцям, що їм роздано новий проект постанови щодо земельних питань. Мовляв, там враховані пропозиції президента. Міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук зауважує, що проект постанови суттєвих змін не має.

— А чи є по ній висновок Мінюсту? — запитує міністр молоді та спорту Юрій Павленко, 33 роки.

— Юрій Алєксєєвіч, або ми чесні в стосунках, або шукаємо крючкотворства, щоб залишити корупцію! — відрубує Тимошенко.

Міністр юстиції Микола Оніщук, 50 років, пропонує нову постанову не приймати — переробити її у законопроект і направити до Верховної Ради.

— Закон через парламент не пройде. Так про що тут говорити? — каже прем"єрка.

Запрошує до слова міністра Кабміну Павла Крупка. Той каже, що Оніщук за попередню постанову голосував.

— Не треба сьогоднішнє засідання перетворювати в передвиборчі теледебати! Звинувачення проти міністрів у небажанні боротися з корупцією переходять межу коректності, — зауважує главі уряду віце-прем"єр Іван Васюник, 48 років.

Встає Шлапак, витирає піт і говорить:

— Коли була прийнята постанова, ми недогледіли багато речей. Почалися скарги органів місцевої влади з проханням її призупинити.

— Яка профанація! Жахливо це чути! — кричить прем"єрка.

— Нам треба визнати, що підготували халтурний документ! — завершує Шлапак.

Тимошенко натомість ставить постанову на голосування. Дев"ять міністрів її підтримують, вісім — утримуються. Прем"єрка каже, що цю постанову остаточно затвердять наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «На засіданні уряду Тимошенко сварилася зі Шлапаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі