середа, 18 квітня 2007 16:48

На вулицях залишаться лише радикали

— Пішов тиск на Конституційний суд і, на жаль, в цьому задіяні правоохоронні органи, — заявляє на вчорашньому засіданні Кабінету міністрів прем"єр Віктор Янукович, 56 років.

Першим до зали засідань у чорному костюмі входить міністр Кабміну Анатолій Толстоухов. Швидко підходить до столу, гортає папери з регламентом. За ним з"являється міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв. Підходить до Толстоухова, вітається за руку. Каже, що на засіданні говоритиме про виплати "чорнобильцям".

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк переплутує стільці й сідає на місце міністра оборони Анатолія Гриценка. Разом з міністром економіки Анатолієм Кінахом починає рахувати крісла й виявляє, що це Кінах сів не на своє.

Янукович запізнюється на 10 хв. Насуплений заходить до зали. У руках тримає темно-червону течку. Починає виступ із ситуації в країні. Схвалює, що у вівторок почав працювати Конституційний суд.

— Але неприпустимо, щоб роботу суду блокували народні депутати і перешкоджали доступу суддям Конституційного суду до своїх приміщень, — каже прем"єр.

Бере ручку й говорить, що на такі дії депутатів повинен відреагувати генеральний прокурор, який має забезпечити доступ суддів до суду.

— Ні МВС, ні СБУ, ні Генпрокуратура не повинні займатися політикою, — звертається до присутніх Янукович.— Вони повинні займатися своїми справами.

Прем"єр каже, що потрібно найближчим часом зібрати екстрене засідання Кабміну й заслухати доповідь правоохоронців про ситуацію в країні. Коли це відбудеться, не уточнює.

— Ніяких вказівок правоохоронним органам не можна давати: кого затримувати, на кого відкривати карні справи, — стукає ручкою по столу Янукович.— Будемо вимагати, щоб вони працювали тільки в правовій площині.

Щодо мітингів прем"єр каже, що на вулицях залишаться лише радикали, а нормальні люди будуть працювати.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях залишаться лише радикали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі