Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 06:30

На відкритті пам'ятника Сталіну побили журналіста

На відкритті пам'ятника Сталіну побили журналіста

Біля будівлі Запорізького обкому Компартії встановили новий пам'ятник Йосипу Сталіну. Одночасно по інший бік офісу поставили монумент партизанці Зої Космодем'янській.

Обидві скульптури у скляних вітринах, захищені металевими огорожами. На все витратили близько 200 тис. грн.

— Гроші здавали багато людей, — каже перший секретар Запорізького обкому КПУ, нардеп-комуніст Олексій Бабурін, 62 роки. — Ці погруддя мають статус малої архітектурної форми, тому для встановлення не потрібно дозволу міської влади. А для нас це не погруддя, а монумент — дань человєку, який заслужив на пам'ятник.

Біля обкому зранку зібралися півтори тисячі літніх людей. Заполонили двір. Дивляться 40-хвилинний документальний фільм про Космодем'янську. Активісти Компартії читають про неї вірші. Кілька ветеранів із натовпу просять посунутися журналіста Дмитра Морозова — він заважає їм робити фото.

— Вы, продажные журналисты, работаете на олигархические каналы! — кричить на нього чоловік у формі полковника радянської армії.

— Я тут работаю, — намагається пройти ближче до трибуни Морозов. — А вас Сталин посылал на бойню.

— Товарищи, это провокатор! Выведите его, — говорить у мікрофон промовець.

Люди виштовхують журналіста із двору. Один із комуністів тримає його за капюшон куртки, інший чотири рази б'є кулаком по плечах та голові.

— Ребята, что ж вы журналиста побили? — чути в натовпі.

— Не побили, а вывели, — зауважує в мікрофон ведучий мітингу. — Не отвлекайтесь, не трогайте его. А то вони будет больше чем надо.

Попередній пам'ятник Сталіну біля обкому КПУ в Запоріжжі підірвали в ніч на новий 2011 рік. За підозрою міліція затримала в різних містах України дев'ятьох членів націоналістичної громадської організації "Тризуб". Їх кілька місяців тримали у слідчому ізоляторі й відпустили. Суд не отримав від слідства вагомих доказів причетності "тризубівців" до вибуху.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті пам'ятника Сталіну побили журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути