четвер, 22 жовтня 2020 07:36

На вибори треба взяти маску і ручку

 

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Обиратимуть сільських, селищних, міських голів і депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних та районних у містах рад.

Дільниці працюватимуть із 8:00 до 20:00. При собі треба мати паспорт.

Жителі населених пунктів із кількістю від 10 тис. виборців отримають бюлетені з відкритими списками політичних сил. Ліворуч буде назва партії, праворуч — 5–12 прізвищ кандидатів від неї. Посередині — два квадрати для голосування.

У першому треба поставити позначку за партію, у другому — вписати за трафаретом номер кандидата. Так він матиме більше шансів пройти до місцевої ради.

Якщо не вписати номер, то підтримується весь список партії. Бюлетень вважатиметься недійсним, якщо не буде позначки за політсилу.

У кабінці для голосування можна перебувати лише наодинці, забороняється робити фото чи відео. Бюлетень заповнюють і опускають до виборчої скриньки самостійно.

Через карантин на дільниці треба бути в масці, рекомендують узяти свою ручку.

До і після відвідування скористатися антисептиком, дотримуватися соціальної дистанції.

При вході громадянам мірятимуть температуру. Люди із симптомами застуди зможуть проголосувати в окремій кабінці.

Якщо виборець на само­ізоляції через хворобу — голосувати можна вдома. Для цього потрібно до восьмої вечора 23 жовтня передати до дільничної комісії заяву та медичну довідку. Хворі, які перебувають у лікарні, проголосують там.

Зараз ви читаєте новину «На вибори треба взяти маску і ручку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі