вівторок, 27 листопада 2007 18:17

На політраду "Нашої України" прийшли лише 80 осіб

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Олександр Третьяков (ліворуч) і Роман Зварич під час учорашнього засідання політичної ради партії ”Народний союз ”Наша Україна”
Олександр Третьяков (ліворуч) і Роман Зварич під час учорашнього засідання політичної ради партії ”Народний союз ”Наша Україна”

Учора мало відбутися засідання політради партії "Народний союз "Наша Україна". Однак прийшли на нього лише 80 членів із понад 200.

Одним із перших на засіданні в Українському домі з"являється нардеп Олександр Третьяков. Йому трохи нудно у порожній залі, тому іде до журналістів. За ним заходить Руслан Князевич. Доки нікого немає, стає перед дзеркалом. Слинить пальці і прилизує волосинки, що стирчать.

Засідання має розпочатися о 12.00. Але членів політради зібралося на цей час лише кілька десятків. Лідерів немає. "Нашоукраїнців" дивує присутність журналістів. Мовляв, перед телекамерами відвертої розмови не вийде.

— Як же ми обговорюватимемо? Треба вигнати журналістів! — тихо говорить нардеп Юрій Ключковський, 58 років.

Колеги із ним погоджуються. Однак журналістів ніхто не просить вийти.

Головувати на засіданні має лідер НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 39 років. Доки його немає, політики лають перед журналістами однопартійців, які не підписують угоди про коаліцію з Блоком Юлії Тимошенко. Це Іван Плющ, Юрій Єхануров, Микола Оніщук, Іван Кріль, Василь Петьовка, Станіслав Довгий і Віктор Тополов.

Треба вигнати журналістів!

— Це неприйнятна ситуація, коли семеро осіб тримають у заручниках партію, парламент, народ і, зрештою, президента, — говорить Роман Зварич, 54 роки.

Він починає розповідати про це ще біля гардероба. Віддає своє темне пальто і бейсболку. Говорить, що не погоджується з тими, хто пропонує змінити частину коаліційної угоди.

— Коли слухаю ті зауваження, десь глибоко в душі є відчуття, що коли хтось говорить про угоду, то має на увазі широку коаліцію, — веде далі Зварич.

Тим часом приходить В"ячеслав Кириленко. Оголошує, що присутніх членів політради не вистачає для кворуму.

— Протягом учорашнього дня відбувалася активна й незрозуміла робота, спрямована на те, щоб члени ради не прибули на її засідання, — каже Кириленко.

Пропонує почекати. Тим часом розпочинає обговорення. Оголошує порядок денний і йде до трибуни.

— Рейтинг партії впав більш ніж удвічі. Навряд чи можна дорікнути за це виборцю, — говорить Кириленко і додає, що НУ-НС може чекати сумна доля Соціал-демократичної партії (об"єднаної) або Народно-демократичної партії.

Після нього виступають лідери регіональних штабів. Розповідають про підсумки виборів. Частина присутніх читають у цей час Інтернет. Один із "нашоукраїнців" вигукує на всю залу, що свої підписи з-під коаліційної угоди відкликали четверо "бютівців".

За півтори години члени ради партії розходяться. Перед тим пропонують скликати позачерговий з"їзд "Народного союзу "Наша Україна" й позбавити непідписантів угоди з БЮТом мандатів народних депутатів. Кириленко каже, що спочатку потрібно попросити президента їх таки переконати.

Зараз ви читаєте новину «На політраду "Нашої України" прийшли лише 80 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі