пʼятниця, 11 березня 2011 08:00

"На осінь будемо мати "Україну без Януковича"

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Ігор Мазур: ”Ми прийняли резолюцію до президента, щоб у державі припинилися політичні репресії”
Ігор Мазур: ”Ми прийняли резолюцію до президента, щоб у державі припинилися політичні репресії”

Півтисячі людей зібралися 9 березня на мітинг біля пам'ятника Шевченку у столиці. У цей день 10 років тому неподалік парку Шевченка сталися сутички учасників акцій "Україна без Кучми" та міліції. Після тих подій 18 ув'язнили.

— Хочемо, щоб влада зробила висновки з подій 10-літньої давності, з тих помилок, які були у Кучми та Ющенка, — каже 37-річний Ігор Мазур, керівник київської організації УНА-УНСО. Він був за ґратами за бійку з правоохоронцями. — Хай хоч виправдали б сподівання тих, хто голосував за Януковича. Наповнювали бюджет не за рахунок людей, які живуть на пару тисяч гривень, а тих, що заробляють сотні мільйонів на махінаціях.

Прийняли резолюцію до президента, щоб у державі припинилися політичні репресії. Щоб справи проти "тризубівців", "нашоукраїнців" та "бютівців" закрили. Ми знаємо, від президента у цій державі багато що залежить. На відміну від "помаранчевих", у них повна вертикаль влади. Друга вимога — по звільненню Дмитра Табачника. Це українофобська людина.

Після мітингу святкували?

— Зібралися з друзями з Республіканської партії, Соціалістичної, "Тризуба". Влада намагалася вбити між нами клин, а ми як були друзями, так і лишилися. Це не керівники партій. От наш колишній лідер Андрій Шкіль не прийшов на мітинг. Коли став нардепом, ні до кого з нас навіть на зону не приїжджав.

Про що шкодуєте, згадуючи ті часи?

— Якби шкодував, займався б іншими справами. Ми були на акціях протесту підприємців. Зараз так само спілкуємося з людьми, які готові виходити і боротися. Колонами по місту не ходитимемо. Це не ті методи. Є інтернет, флешмоби.

Яка ймовірність виникнення руху "Україна без Януковича"?

— Якщо влада продовжуватиме свою політику, на осінь ми будемо мати "Україну без Януковича".

Як змінилося ваше життя за ці 10 років?

— Донька виросла. Синові 2-й рік. Пішли з життя троє моїх побратимів по "Україні без Кучми" — Василь Назар, Андрій Косенко та Денис Андрусенко. Вони також сиділи у тюрмі.

Зараз ви читаєте новину «"На осінь будемо мати "Україну без Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі