вівторок, 14 грудня 2010 03:30

На літак для президента виділяють 300 мільйонів

На літак для президента виділяють 300 мільйонів

За півгодини до засідання депутатської Погоджувальної ради кілька молодих людей приносять стару іржаву бочку під двері парламентських комітетів. Ставлять на дерев'яний стіл. Чіпляють на неї напис "Пічка" і плакат "Житловий кодекс в пічку".

Десяток юнаків і дівчат із різних громадських організацій скандують: "Ні Житловому кодексу!".

— У нас є інформація, що сьогодні на Погоджувальній раді мають приймати рішення, чи розглядати проект Житлового кодексу на цьому тижні, чи ні. Того ми тут, — каже Василь Хацько, голова громадської організації "Демократичний альянс". — Цей кодекс страшний для простого українця. Нас заженуть в управлінські компанії й "скачуватимуть" гроші. Людей зможуть виселяти на вулиці, інспектори без рішення суду вриватимуться у квартири.

Мітингувальники палять у бочці папери. Депутати проходять повз.

— Доки Рада не проведе широкі дискусії, Трудовий і Житловий кодекси розглядати не будуть, — обіцяє на раді спікер 54-річний Володимир Литвин.

Дарує букет червоних антуріумів віце-спікеру Миколі Томенку. В того 11 грудня був день народження.

— І скільки вам? — питає Литвин.

— 46, — протягує Томенко.

— О! То ви ще молодий, — усміхається спікер і тисне руку.

Литвин каже, у вівторок уряд представить парламенту держбюджет-2011.

— До Нового року дуже важливо прийняти цей документ.

Із грубим зшитком — проектом бюджету — йде член бюджетного комітету "бютівець" Володимир Бондаренко, 58 років.

— Щойно отримав, — показує папери. — Те, що встиг глянути, мене вразило. Документ без урахування того, що половина міністерств уже ліквідована. У ньому ще розподілені кошти на Міністерство молоді й спорту, Мінвуглепром. Хоч їх у природі вже немає. На Верховну Раду дали щось на 15 відсотків менше, але лікування депутатів майже на 40 відсотків збільшили. У багатьох міністерствах закладені до 20 мільярдів на підготовку до Євро-2012. Але бойкотувати його немає сенсу. Все одно протягнуть.

Один із депутатів від коаліції підтверджує, що бюджет приймуть швидко.

— Є команда зверху, — зазначає, але просить не називати прізвища. — Найбільше мене вразило, що 300 мільйонів гривень збираються виділити на новий літак для Януковича.

1,34

СТІЛЬКИ мільярдів гривень заклали у проекті держбюджету-2011 на утримання Державного управління справами при президентові. Це найбільша сума, яку колись отримувало ДУС. Порівняно з минулим роком, видатки зростають на 400 млн грн. Зокрема на утримання державного санітарно-курортного комплексу замість цьогорічних 72 млн грн хочуть дати 130 млн.

ДУС забезпечує транспортом лідерів країни, нардепів, реконструює будівлі органів влади, обслуговує державні резиденції й дачі. Організовує лікування чиновників.

Зараз ви читаєте новину «На літак для президента виділяють 300 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі