четвер, 31 березня 2011 04:45

На кожного члена сім'ї має бути не менше чотирьох тисяч гривень

Губернатор Донеччини 62-річний Анатолій Близнюк вважає, що можна прожити на 2,5 тис. грн на місяць. Така середня зарплата по області.

— Це на сьогоднішній день забезпечує нормальний споживчий кошик, — говорить. — 53 відсотки люди витрачають на продукти харчування. На послуги житлово-комунального господарства — 11 відсотків. Решта — на інші продукти тривалого попиту.

Річний дохід Близнюка становить понад 400 тис. грн. Про це недавно повідомив сам губернатор. У середньому щомісяця він отримує 33,3 тис. грн.

Влада насправді не уявляє, як живуть громадяни, вважає директор представництва Фонду Дж. Кеннана 49-річний Ярослав Пилинський:

— З таким же успіхом губернатор міг сказати, що люди живуть на 250 гривень. Він не ходить на базар, тому не знає, скільки реально коштує капуста або гречка. Вони не розуміють, що основну частину бюджету сім'ї "з'їдають" діти. Про безкоштовну освіту говорити не доводиться. Школи перетворилися на гімназії. Якщо ти хочеш, щоб дитина краще вчилася, треба наймати репетиторів. Для занять спортом або танцями теж треба додаткові кошти. Достойна сім'я може жити, якщо на кожного її члена буде не менше 4 тисяч гривень.

2 338 грн — така середня зарплата по Україні станом на лютий. Про це повідомляє Держкомстат.

Зараз ви читаєте новину «На кожного члена сім'ї має бути не менше чотирьох тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі