четвер, 21 червня 2007 19:01

Мороза возять чи то шість, чи то чотирнадцять машин

Голову Верховної Ради Олександра Мороза, 63 роки, обслуговують чотирнадцять автомобілів. Ще шість машин виділено для його першого заступника Адама Мартинюка та керівника апарату парламенту Валерія Зайчука. Така інформація з"явилася минулої середи на інтернет-сайті журналістських розслідувань ОРД.

За даними сайту, Мороза обслуговують три "мерседеси", один з яких броньований, та дві "Тойоти Ленд Крузер". Ще є сім "Тойот Камрі" — дві сімейні, чотири для охорони й одна для особистих водіїв. У розпорядженні голови Верховної Ради є також два автомобілі "Опель Омега". Один із них також сімейний.

66-річний нардеп першого скликання Олександр Костюк запевняє, що 1991 року такими привілеями тодішній голова Верховної Ради Іван Плющ не користувався.

— Він їздив на "жигулях" і "волзі", — розповідає Костюк. — Зараз вони, мабуть, вважають: чим більше, тим краще. А повинно бути два-три автомобілі — основний, запасний і представницький.

2000-го "нашоукраїнець" В"ячеслав Коваль, 61 рік, був членом регламентного комітету. Розповідає, що спікер Плющ тоді мав старенький "мерседес" і дублюючу машину — на випадок, якщо перша зламається.

— Я не можу підтвердити, чи є така кількість машин у Мороза, але знаю, що їх багато. Якщо взяти двадцять п"ять чоловік охорони, то треба вже не один "Ленд Крузер", а якийсь мікроавтобус, — сміється Коваль.

Інформацію про чотирнадцять автомобілів категорично заперечує прес-секретар Мороза Вікторія Шведова.

— Та це абсолютна брехня! — обурюється вона і підвищує голос. — Ну, максимум дві машини у нього. Аж ніяк не чотирнадцять!

Обіцяє назвати точну кількість згодом. Наступного дня прес-служба Верховної Ради оголошує, що в Мороза всього шість автомобілів. Три — для нього, резерву й охорони, та ще три — для супроводу. Наявність сімейних авто прес-служба спростовує.

2004 року автомобілем "БМВ" з автопарку Верховної Ради користувалася донька першого віце-спікера Адама Мартинюка. Разом із водієм вони протаранили "пежо" українського олімпійського чемпіона-гімнаста Олександра Береша. Він загинув.

Зараз ви читаєте новину «Мороза возять чи то шість, чи то чотирнадцять машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі