вівторок, 17 липня 2007 17:18

Мороза і Януковича не можна допускати до влади

  Зараз Наталія Вітренко бореться з ”окупантами” у Криму
Зараз Наталія Вітренко бореться з ”окупантами” у Криму

На минулих парламентських виборах Блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція" не вистачило 0,07%, щоб потрапити до парламенту. Лідер блоку неодноразово заявляла про масові фальсифікації.

"ГПУ" зателефонувала Наталі Михайлівні, щоб дізнатися, як її політична сила готується до дострокових виборів. Відбутися вони мають 30 вересня.

— Ми зараз пікетуємо навчання "Сі Бріз-2007", — каже Наталія Вітренко. — Тому не маємо змоги готуватися до виборів.

Коли ви формуватимете виборчі списки?

— Ще є для цього два тижні. Зараз у нас найголовніша проблема — витурити з нашої країни окупантів. Позавчора двоє військовослужбовців постраждали. Хлопці підірвалися на цих навчаннях. Прооперовані лежать у лікарні. Вчора вночі "Беркут" отруйним газом травив наших людей. У мене тут кожного дня бойові заходи.

Усе-таки, коли плануєте провести з"їзд партії?

— От коли закінчаться навчання, тоді й будемо завершувати переговори — йтимемо на вибори блоком чи партією.

Ми хочемо повернути 6,3 відсотка


Хто може увійти у ваш блок?

— Є кілька варіантів, будемо їх розглядати.

Скільки плануєте отримати місць у парламенті? За останніми соцдослідженнями у вас 1,3 відсотка...

— Мені можуть називати хоч 0,3. Я все одно цим рейтингам не вірю. У нас було 6,3 відсотка на виборах 2006 року. Із них більшу частину вкрали. Я не маю підстав хвилюватися, що ті, хто за мене голосував, від мене відмовляться.

А хто вкрав ваші голоси?

— Передусім Партія регіонів, а також БЮТ, "Наша Україна". Ті, хто формував комісії і керував ними.

Скільки  відсотків плануєте взяти 30 вересня?

— Ми хочемо повернути 6,3 відсотка.

Як боротиметеся з імовірними фальсифікаціями?

— Я підготувала звернення, в якому закликаю терміново внести зміни до закону про вибори. І тим самим змінили технологію голосування і підрахунку. Бо треба дійсно захистити Україну від фальсифікацій. Це набридло всім.

Коли будуть чесні вибори, тоді буде спокій у державі. Хто б не переміг. Тоді ті, хто залишаться в меншості, будуть знати: ну що  зробиш, от більшість проголосувала не за нас, а за такі партії. Ось чому це питання найголовніше. Не пенсії чи НАТО, а прозорі вибори.

Але я розумію, що в умовах, які є сьогодні, провести чесні вибори неможливо. Треба змінювати закон.

Тобто ви вважаєте, що дострокові вибори потрібні, і Ющенко правильно вчинив, розпустивши парламент?

— Безумовно, потрібні. Ми ще 2 вересня 2006 року заявили, що конче потрібні дострокові вибори і президентські, і парламентські. Ми спиралися на те, що п"ята стаття Конституції України гарантує людям бути єдиним джерелом влади. Тобто народ формує владу. От я. Беремо Вітренко не політика, а громадянку. Я — народ, я проголосувала. Я хочу, щоб у парламенті були ті, які будуть захищати слов"янську єдність. А потім виявляється, що у Верховній Раді зібралися прихильники євроінтеграції. Тоді виникає питання: чому ми, народ, не можемо захистити свою волю? Переважна більшість населення не хоче в НАТО, а парламент голосує за натівські навчання, за надання авіації для натівських потреб, за план "Україна — НАТО", що завгодно. Тобто іде зрада інтересів народу, порушена п"ята стаття Конституції. Ось чому ми прибічники дострокових виборів. Підкреслюю — і президентських, і парламентських.

А те, що потім почалися ще й перетягування депутатів із фракції у фракцію, то це взагалі повний розвал політичної системи. Бо тоді не потрібні вибори. Навіщо йти на вибори, навіщо щось обіцяти виборцям, якщо політичні партії прийдуть до парламенту, а потім будуть змінювати свої конфігурації. І переходити на протилежний бік.

А якщо будуть дострокові президентські вибори, ви будете на них балотуватися?

— Тут із парламентськими у нас є певні проблеми, а з президентськими їх значно більше. Тому про це зовсім не можу нічого сказати.

Я у своєму житті абсолютно свідомо і щиро підтримувала то Мороза, то Януковича, а потім побачила, що це люди страшні. До влади не можна допускати ні того, ні того.

Зараз ви читаєте новину «Мороза і Януковича не можна допускати до влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі