вівторок, 12 червня 2007 17:47

Мороз зачитав заяви ще півсотні опозиціонерів

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  Балкон над сесійною залою парламенту поділений на три ложі. У центральній зазвичай сидять помічники народних депутатів, але з 5-го по 9 липня тут будуть працювати перекладачі. Адже в залі засідатиме сесія Парламентської асамблеї Організації безпеки і спів
Балкон над сесійною залою парламенту поділений на три ложі. У центральній зазвичай сидять помічники народних депутатів, але з 5-го по 9 липня тут будуть працювати перекладачі. Адже в залі засідатиме сесія Парламентської асамблеї Організації безпеки і спів

Депутати-перебіжчики з Блоку Юлії Тимошенко мають намір відновити цю фракцію у Верховній Раді. Про це повідомив екс-"бютівець" Олександр Ковтуненко, 38 років, на брифінгу в парламенті.

— Ми дочекаємося, коли керівництво піде на суїцид і стане політичними втікачами з парламенту. Вони фактично пішли з поля бою, і нема кому на сьогоднішній день захищати п"ять мільйонів виборців, які проголосували за Блок Юлії Тимошенко, — каже нардеп.

Він опирається ліктем на стіл. В іншій руці крутить мобільний. Хто може очолити таке об"єднання, Ковтуненко не каже. Мовляв, треба дочекатися, коли Юлію Тимошенко позбавлять депутатських повноважень.

— Це буде молода, активна особа, яка захищатиме державні інтереси, а не свої власні, — додає Ковтуненко.

Хоча Тимошенко вже не буде нардепом, Ковтуненко говорить, що їхнє об"єднання залишить собі назву "Блок Юлії Тимошенко". Бо нібито вона є власністю тих депутатів, які йшли за списком цього блоку, і тих людей, які голосували за БЮТ.

Ковтуненко очікує, що таких нардепів, як він, буде близько півсотні.

— Ми вже не боїмося Юлії Тимошенко, — переконує Ковтуненко.

Журналісти скептично посміхаються.

Треба дочекатися, коли Тимошенко позбавлять депутатських повноважень

Тим часом на засіданні Верховної Ради спікер Олександр Мороз, 63 роки, зачитує заяви народних депутатів від опозиції, які склали депутатські повноваження. По черзі оголошує 51 заяву — півсотні "бютівців" й одного "нашоукраїнця". У деяких спікер не може розібрати почерку. Просить про допомогу свого першого заступника Адама Мартинюка:

— Розберіться.

Той читає замість нього. Мороз каже, що тепер ці нардепи можуть приходити по трудові книжки. Заяви Юлії Тимошенко й Олександра Турчинова цього разу не читає.

Минулої п"ятниці Мороз зачитав першу порцію заяв. Тоді мандати втратили 28 "нашоукраїнців". Серед них і Ксенія Ляпіна, 43 роки, з "Нашої України".

— Зачитування заяв маленькими порціями — чергове знущання, — каже вона. — Це називається: проводити хірургічну операцію без наркозу. Потрошки. Тобто відрізали пальчик: "Боляче? Давайте ще трошки підріжемо", — говорить вона.

Зараз ви читаєте новину «Мороз зачитав заяви ще півсотні опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі