вівторок, 09 вересня 2008 17:53

Мороз вважає відсторонення Ющенка від влади неможливим

Автор: фото: Володимир Говоруха
  Олександр Мороз прямує на зустріч із журналістами в інтернет-виданні ”Обозреватель”
Олександр Мороз прямує на зустріч із журналістами в інтернет-виданні ”Обозреватель”

Учора лідер Соціалістичної партії 64-річний Олександр Мороз заявив, що нинішній парламент не здатен відправити президента Віктора Ющенка у відставку.

На зустріч із журналістами в інтернет-виданні "Обозреватель" він запізнюється.

— Це на нього не схоже, — перешіптуються присутні.

За 15 хв. залу освітлюють фотоспалахи. Олександр Мороз заходить у супроводі однопартійця Ярослава Мендуся та охоронця.

— Вибачте за запізнення. Ми розраховували, що місце зустрічі зовсім поряд. Виявилося, що ні, — виправдовується соціаліст.

Окрім журналістів, ставлять запитання інтернет-користувачі.

— Сьогодні він практично неможливий… Не бачу в складі парламенту політичних сил, котрі здатні провести закон, який відкриває шлях до імпічменту, — відповідає Мороз на запитання про можливість усунення глави держави з посади. Минулого тижня Верховна Рада спростила процедуру імпічменту президента.

У залі присутні журналістки з Грузії. Одна з них просить повторити відповідь російською. Мороз перекладає.

Розповідає про можливе блокування з комуністами у випадку дострокових виборів. СПУ направила КПУ лист із пропозицією об"єднатися. Але останні поки що мовчать.

Грузинські журналісти запитують, чи політична криза в Україні є наслідком російсько-грузинської війни.

— Те, що відбувається в українському політикумі, не має ніякого відношення ні до Росії, ні до кавказького конфлікту. Це наша місцева самодіяльність. Кавказькі події були певним приводом для того, щоб загострити ситуацію, — відказує лідер соціалістів.

Мороза запитують, чи готується Соцпартія до виборів. Він говорить, що до них почали готуватися багато політичних сил. СПУ з-поміж них.

— Дострокові вибори — це об"єктивна необхідність, — додає.

Ведуча конференції зачитує запитання з Інтернету: кого підтримає Мороз, якщо Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко вийдуть у другий тур президентських виборів?

— Обох. В одному бюлетені, — усміхається він.

Журналісти потроху розходяться. Олександр Мороз просить охоронця принести стос книжок віршів Володимира Черепкова "Зрада".

— Хто зацікавиться, нехай почитає, — пояснює.

"ГПУ" запитує, чи є там про події 2007 року — коли Мороз утворив коаліцію з Януковичем.

— Є про Мазепу, — відказує. Додає, що там описані українські зради від часів Ярослава Мудрого до Віктора Ющенка. В одній частині книжки — вірші автора українською, а в другій — їх російський переклад. Його зробив Олександр Мороз.

Зараз ви читаєте новину «Мороз вважає відсторонення Ющенка від влади неможливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі