четвер, 16 серпня 2007 16:56

Мороз роздавав свої вірші та критикував опозицію

Учора голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз, 63 роки, відвідав Житомир. Майже півтори години він мовчки сидів у президії на сесії обласної ради. Спостерігав за засіданням.

Перед облрадою у цей час збираються кілька сотень прихильників БЮТу, Партії регіонів і "Нашої України". Їх стримують металевий паркан і міліціонери. У наметах усіх трьох політичних сил роздають агітки і партійну пресу.

Люди під прапорами "Нашої України" скандують: "Синявська — зрадниця!". Вона — голова облради, й була обрана до неї за списками "Нашої України", але зараз співпрацює з "Регіонами". Невдовзі після початку засідання депутати-"нашоукраїнці" й "бютівці" демонстративно залишають залу.

Ірина Синявська надає слово Морозові. Він каже, що влада готується до фальсифікації дострокових виборів. Висловлює надію, що Соцпартія зможе з цим боротися. Окрім соціалістів, на думку Мороза, фальсифікації загрожують і БЮТу.

Синявську називають зрадницею

— За їх спинами будуть творитися неправедні діла з боку виконавчої влади, — попереджає Мороз.

Поки він говорить, у залу для прес-конференцій його охоронець заносить стопку збірок поезій Мороза. Деякі журналісти без ентузіазму беруть їх погортати. За 10 хв. з"являється і сам спікер. Одразу обіцяє не агітувати за свою партію.

Розповідає, що підтримує пропозицію прем"єр-міністра Віктора Януковича щодо скасування недоторканності всіх українських посадовців. Припускає, що розглянути це питання можна на сесії Верховної Ради 4 вересня. Запевняє, що багато депутатів із БЮТу й "Нашої України" готові прийти заради цього до зали.

— Опозицію стурбував той факт, що засідання Верховної Ради може відбутися. Вони всі кажуть, що цього не може бути, оскільки парламенту немає. А я ще раз переконуюсь, що вони не знають Конституції, — говорить Мороз.

Зараз ви читаєте новину «Мороз роздавав свої вірші та критикував опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі