вівторок, 13 листопада 2007 18:16

Мороз може позбутися своєї правої руки

Наступної суботи на з"їзді Соціалістичної партії сперечатимуться, хто ж винен у програші на минулих парламентських виборах. Переобиратимуть голову партії та решту керівництва.

Водночас уже зрозуміло, що альтернативи Олександрові Морозу як лідерові партії немає. А головними винуватцями поразки дехто вважає його оточення.

— Підніматиметься питання відставки Ярослава Мендуся, багатьох інших наближених до Мороза людей, — розповідає "ГПУ" член політради СПУ, нардеп 5-го скликання Євген Філіндаш, 30 років. — На думку багатьох членів партії, зокрема й мою, вони винні в такій нищівній поразці партії на цих виборах.

Мендусь є правою рукою Мороза останні півтора року. Голова партії захищав його навіть тоді, коли невдоволення Мендусем висловив головний спонсор СПУ — керівник Маріупольського комбінату ім. Ілліча Володимир Бойко.

— Почнемо з того, за яких обставин приймалося рішення про входження до антикризової коаліції 2006 року, — каже про помилки Мендуся Євген Філіндаш. — Хто підштовхував Мороза та партію до цього. У коаліції ж наша поведінка була абсолютно невиразною. Ми програли "помаранчевим" усі інформаційні війни. Також невдало організували передвиборну кампанію. До неї ми почали готуватися зі значним запізненням і слабкими інформаційними гаслами. За це відповідав Ярослав Мендусь.

Також на з"їзді розглядатимуть зміни до партійного статуту. Зокрема вирішуватимуть долю посади першого секретаря політради партії. Колись її обіймав Йосип Вінський, нині — Михайло Мельничук. Але він подав у відставку.

Посаду першого секретаря можуть ліквідувати або об"єднати з посадою голови партії. Тоді вона фактично дістанеться Морозу. Водночас, якщо з"їзд не підтримає два попередні варіанти, то на місце Мельничука можуть претендувати Василь Цушко або Станіслав Ніколаєнко.

Також з"їзд може розширити повноваження Олександра Мороза. Наприклад, він  отримає право одноосібно відстороняти від посад керівників партійних осередків різних рівнів, які себе скомпрометували.

Зараз ви читаєте новину «Мороз може позбутися своєї правої руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі