понеділок, 30 липня 2007 17:18

Мороз хоче позачергового засідання

Голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз, 63 роки, скликав на сьогодні позачергове її засідання. Незважаючи на те, що парламент є недіючим, бо в ньому немає 300 депутатів.

Ще минулого тижня Мороз заявив, що хоче розглянути у Верховній Раді питання, які стосуються майбутніх виборів. Однак уже наступного дня "регіонал" Борис Колесніков, 44 роки, запевняє, що його партія не планує брати участі в позачерговій сесії:

— Партія регіонів у понеділок о 14 годині проведе засідання президії політради з підготовки до з"їзду і виборів. Це всі заходи, окрім самого з"їзду, наступного тижня, в яких  ми братимемо участь.

Учора зранку деякі депутати від Компартії теж заявили, що не збираються на позачергове засідання. Однак згодом комуніст Олександр Голуб, 40 років, повідомляє, що між лідерами фракції Партії регіонів, Компартії та Соцпартії тривають консультації.

— Усе буде залежати від того, яким буде порядок денний. Адже не все, що запропоновано Олександром Олександровичем, нас влаштовує, — каже він.

Колишній "бютівець", який перейшов до владної коаліції, 33-річний Сергій Поліщук говорить, що на засідання піде.

— Я вночі прилітаю до Києва, бо зараз у відпустці за кордоном, і одразу на засідання, — запевняє він.

Нардеп від Партії регіонів 49-річний Володимир Зубанов зазначає, що все вирішуватиме президія політради партії.

— Нам потрібно дочекатися четвертого указу президента, який дасть старт передвиборчій кампанії. Тоді будемо збиратися, щоб обговорити питання, необхідні для виборів. Але я в Києві. Якщо мені подзвонять і скажуть йти на це засідання, я піду.

— Я не розумію, який сенс у цьому засіданні? — обурюється "нашоукраїнець" Юрій Ключковський, 58 років. — Чи в нашій державі який-небудь правопорядок існує? Чи голова Верховної Ради може робити абсолютно все, що хоче? А взагалі не знаю, навіщо це Морозу — я не психіатр і не психолог.

Член Партії регіонів Михайло Чечетов, 53 роки, після вчорашнього засідання президії політради Партії регіонів заявив, що позачергової сесії Верховної Ради не буде.

— Але ми залишаємо можливість проведення такого засідання, якщо виникне необхідність розгляду життєво важливих для країни питань, — додав він.

Чечетов запевняє, що розбіжностей у позиції членів владної коаліції з цього питання не існує.

Зараз ви читаєте новину «Мороз хоче позачергового засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі