середа, 22 вересня 2010 00:42

"Місце у Верховній Раді Криму продають за 400 тисяч доларів"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Леонід Грач: ”хто не дасть Партії регіонів потрібного результату, ”відриватимуть голову”, звільнятимуть із посад”
Леонід Грач: ”хто не дасть Партії регіонів потрібного результату, ”відриватимуть голову”, звільнятимуть із посад”

Кримські комуністи стверджують, що Василь Джарти — лідер місцевих "регіоналів", голова Ради міністрів Криму — доручив надрукувати додатковий комплект неврахованих виборчих бюлетенів. Вони нібито мають допомогти сфальшувати вибори на півострові на користь Партії регіонів.

— Для цього Павло Бурлаков — начальник штабу "регіоналів", перший заступник Джарти — зустрівся з Андрієм Литваком, директором видавництва "Таврида". Цю зустріч ми зафіксували, але розповімо згодом, — говорить нардеп, лідер кримських комуністів Леонід Грач, 62 роки. — Друкуватимуть бюлетені пізніше. Джарти поставив завдання, що голосів за Партію регіонів має бути не менше 70 відсотків. Для цього їм і потрібні додаткові бюлетені. А тим, хто не дасть Партії регіонів потрібного результату, "відриватимуть голову", звільнятимуть із посад.

Як Партія регіонів може отримати такий результат?

— Укидатимуть додаткові бюлетені в урни, зараховуватимуть чужі голоси як свої. Члени комісій, як правило, вже куплені, вони не будуть проти. Адмінресурс сьогодні повністю в ходу. Тервиборчком Криму сформований за участю "Партії захисників Вітчизни", яку очолює несамовитий критикан Юрій Кармазін. Під його крилом "регіонали" провели та посадили своїх людей. Навіть партія Литвина дала їм можливість зі свого штабу посадити секретаря комісії в загальнокримському окрузі. Взяли ще партію "Реформи та порядок" і під їхнім виглядом також дали посади своїм.

Увесь інформаційний простір півострова підконтрольний "регіоналам" — від державної телерадіокомпанії "Крим" до міських та районних газет. Іде пропаганда. Раніше ніхто не знав, хто такий Віктор Агеєв. Тепер той балотується від Партії регіонів у мери Сімферополя. Він у всіх телепередачах, в усіх газетах — "цілий вечір на манежі". Хоча агітація ще заборонена.

Партія регіонів продає місця у своїх списках. Такса за місце у Верховну Раду Криму — до 400 тисяч доларів. Мінімальна сума у віддаленому районі — 10 тисяч євро. Платять такі гроші, бо сподіваються повернути набагато більше. Завдяки рейдерським захопленням підприємств, приватизації санаторіїв та курортів, які ще нікому не належать. Торгуватимуть землею.

Звідки у вас така інформація?

— Усюди є люди, в яких є совість, порядність та які потім не хочуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «"Місце у Верховній Раді Криму продають за 400 тисяч доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі