середа, 27 лютого 2008 18:41

Микола Кміть 13 років продає воду

Про призначення 41-річного Миколи Кмітя головою Львівської обласної держадміністрації почали говорити по обіді у вівторок. Учора до кінця дня на офіційному сайті президента мав з"явитися указ.

Кміть народився 24 березня 1966 року в місті Бучач Тернопільської області. Навчався у середній школі N2. Його мати працювала в ресторані шеф-кухарем, батько — водієм автобуса.

— Діловий такий, із папочкою, — розповідає про Миколу Івановича директорка школи N2 Марія Беринда, 50 років. — Гарно вихований, начитаний. Улюблені предмети — географія та математика. Займався спортом, грав у футбол і баскетбол.

1983-го Кміть вступив на механіко-машинобудівний факультет Львівського політехнічного інституту. Диплом фахівця із приладів точної механіки отримав 1990 року.

— Микола Іванович був здібним студентом, — згадує старший викладач кафедри приладів точної механіки Роман Когут, 63 роки. — На четвертому курсі його залучили до науково-дослідної роботи на держбюджетну тему. Тоді ж він одружився з одногрупницею Світланою. Захищати дипломний проект вона прийшла уже вагітною.

У подружжя двоє дітей. Донька Дана, 19 років, закінчує коледж у Швейцарії, 14-річний син Назарій ходить до моршинської школи, в місцевій дитячо-юнацькій школі займається футболом. Сам Микола Кміть — президент футбольного клубу "Моршин", завзятий уболівальник і прихильник "Формули-1". Дружина Світлана живе в Моршині, володіє аптекою та двома аптечними пунктами. Має синю "Хонду Акорд".

До Моршина родина перебралася з Бучача 1995 року. Доти чоловік працював на тернопільському заводі світильників "Ватра", разом із однокурсником розгорнув виробництво макаронів. На новому місці зі Всеволодом Біласом, 44 роки, налагодив випуск мінеральної води.

2005-го Миколу Кмітя призначили президентом холдингу "ІDS ґруп", що виробляє і продає мінеральні води "Моршинська", "Миргородська".

— Чоловік між Києвом і Моршином живе, — зауважує дружина Світлана.

Колишнього губернатора Львівщини Петра Олійника  президент призначив своїм радником.

Зараз ви читаєте новину «Микола Кміть 13 років продає воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі