понеділок, 17 грудня 2007 17:00

Михайло Погребинський: "Необрання Тимошенко стане сенсацією"

У вівторок Верховна Рада має вдруге голосувати за призначення лідерки БЮТу Юлії Тимошенко прем"єр-міністром.

Напередодні 54-річний депутат-"регіонал" Михайло Чечетов запевняв: Партія регіонів блокувати трибуну не буде. Просто спостерігатимуть за голосуванням більшості.

— Коаліція реанімувала ленінський спосіб голосування — підняттям рук! — обурюється він. — Наступний їхній крок — це прибрати комп"ютери і поставити рахівниці.

Чечетов не вірить, що за Тимошенко проголосують усі "нашоукраїнці". Вважає фракцію НУ-НС розколотою.

— Гучних овацій не почуємо, — додає він. — Знову ж може бути, що хтось при голосуванні не почує і не встане, застрягне десь, не долетить чи не доїде.

— Ми порадимося: чи утримуватися, чи голосувати "проти". Але жодного голосу Юлії Володимирівні не дамо, — каже нардеп-комуніст Петро Цибенко, 58 років.

У Блоці Юлії Тимошенко у перемозі лідерки впевнені. Сподіваються отримати не менше 227 голосів.

— Картки не зможуть у нас покрасти, бо "Регіони" вже вкрали все, що могли, — каже нардеп-"бютівець" Михайло Поживанов, 47 років. — У залі ми будемо підніматися і казати "за".

Поживанов не вірить, що хтось із "нашоукраїнців" проголосує "проти". Додає, що Тимошенко теж голосуватиме:

— Як це не парадоксально, але вона змушена буде віддати голос за себе. І в Україні з"явиться шістнадцятий прем"єр-міністр Юлія Володимирівна Тимошенко.

Однак у цьому не надто впевнені у блоці "Наша Україна — Народна самооборона".

— Оберуть Тимошенко, якщо з обох наших блоків депутати раптово не захворіють, — роздумує "нашоукраїнець" Юрій Костенко, 56 років. — Ми ж пам"ятаємо, як привозили Каськіва з розпоротим животом, Сподаренка із передінфарктним станом. Хвороба не має політичних симпатій. Тому все можливо.

Директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський, 61 рік, переконаний, що необрання Тимошенко стане сенсацією. Тоді вона піде в опозицію і згуртує навколо себе противників президента Віктора Ющенка:  

— Окремі люди з НУ-НС, які не хочуть Юлю, — це люди президента. Але Ющенкові провал Тимошенко невигідний. Тому він цього не допустить.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Погребинський: "Необрання Тимошенко стане сенсацією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі