пʼятниця, 12 листопада 2010 01:53

Мером Могилева-Подільського став громадянин Молдови

Вінницький окружний адмінсуд скасував рішення про визнання Петра Бровка переможцем виборів міського голови Могилева-Подільського.

Кандидат у мери від "Нашої України" Михайло Саволюк надав суду копії молдовського паспорта суперника "регіонала" Петра Бровка, який переміг на виборах 31 жовтня. Той прописаний у молдовському селі Дондушень на вул. Індепенденцей, 72. За законом, громадянин іншої держави не має права балотуватися на виборах в Україні.

— Коли тільки почали міняти паспорти Радянського Союзу, кожен мав право стати громадянином тої держави, якої хотів. Бровко поміняв свій паспорт і став громадянином Молдови, — стверджує Михайло Саволюк, 46 років. — Але через кілька років захотів мати ще й український паспорт. Сказав, що свій загубив. А оскільки на руках мав свідоцтво про народження з нашої держави, то йому видали ще й український паспорт.

— То все брехня! — запевняє 50-річний Петро Бровко. — Я ніколи не був громадянином Молдови, маю громадянство України, прописаний у Могилеві-Подільському. Вже більше тижня виконую обов'язки міського голови. Буду лагодити дороги, готувати місто до зими. Районну лікарню треба відремонтувати, відкрию там психіатричне відділення, аби попередньому меру і його команді не треба було далеко їхати лікуватися. Я був мером Могилева-Подільського протягом трьох каденцій. Як, будучи громадянином Молдови, міг таке собі дозволити?

На виборах Петро Бровко набрав 35% голосів, Михайло Саволюк — 10%.

Зараз ви читаєте новину «Мером Могилева-Подільського став громадянин Молдови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі