пʼятниця, 22 жовтня 2010 05:41

"Мери намагаються стояти поза будь-якими партіями"

 

На цих виборах кандидатів у мери вперше зобов'язали висуватися від партій. До чого це призвело, аналізує голова Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" 40-річний Сергій Таран.

— Партія регіонів пробувала загнати до себе якомога більше чинних міських голів, щоб не втратити впливу на великі міста. Це вдалося, наприклад, у Миколаєві та Дніпропетровську — знакових містах, розташованих на зламі електоральних симпатій. Для "регіоналів" це було дуже принциповим — їм треба показати, що мають міцні позиції не тільки на Сході. Проте успіх "загону" виявився не масштабним.

Інша тенденція — бачимо дуже багато мерів, які висунулися від маловідомих партій. Адже від партії з розкрученим іміджем вигідно йти тільки там, де є чіткий партійний електорат. Наприклад, на Сході — від Партії регіонів. В інших областях кандидату в мери потрібно висуватися від політичної сили, що перебуває всередині ідеологічного спектру. Тобто яка не звужує можливостей кандидата. По суті, мери намагаються стояти поза будь-якими партіями. Хочуть бути незалежними від політичних сил.

Усе це свідчить, що справжніх партій у країні немає. Є владна партія, яка несправжня. Вона насильно заганяє до себе членів. Її основне завдання — захопити владу, а не розширити членство. Інша категорія партій, такі як "Совість України", присутні лише тому, що мери формально дотримуються норми закону.

Зараз ви читаєте новину «"Мери намагаються стояти поза будь-якими партіями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі