пʼятниця, 28 січня 2011 05:15

"Мене охороняють зранку до ночі"

Безстрокові акції протестів хоче оголосити з 1 лютого Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу. Причина — переслідування міліцією підприємців. Мітинги обіцяють в усіх обласних центрах.

— Проти мене особисто коїться 1937 рік, — каже один з ініціаторів акції, голова Незалежної профспілки луганських підприємців 49-річний Ігор Запрудський. Він — власник магазину освітлювальних приладів. — Мене пресують. Прокуратура і міліція вирішили знищити мене як людину.

Усе розпочалося, коли я повернувся з майдану. У магазин приїхали 20 міліціонерів, привезли якихось бомжів. Дали їм мої викрутки, драбини, щоб вони люстри, бра, світильники знімали. Люди бачили, як міліціонери виносили товар із магазину, розтаскували по своїх машинах. Я цього на власні очі не бачив, а приїхав уже на другий день. Весь мій товар був побитий, розпиханий по коробках. Мене тоді забрала "швидка".

Крім того, у мене вилучили профспілковий комп'ютер, в якому немає жодного документа по магазину. Там заяви, поради, як допомагати підприємцям, свідчення про речі, які творить міліція. До мене тоді прийшла стороння людина зі своїм ноутбуком — його теж забрали. Я все знімав на відеокамеру. Її також вилучили. Через два дні її підкинули. Усі записи були стерті.

Чим ви можете пояснити такі дії міліції?

— Я відстоюю права кожного підприємця, якого пресує міліція, пишу заяви про злочин. Я виїжджаю на ринки, фіксую все на відеокамери, викликаю міліцію на міліцію. Я їм тут псую настрій.

Як мотивували вилучення товару?

— У них начебто була заява людини, яка купила в мене люстру. Потім прийшла повернути її, бо щось не працювало, а я відмовив. Це нісенітниця.

Вас допитували по справах щодо податкового майдану?

— Телефонували з міліції. Хотіли усно поспілкуватися. Я сказав, що прийду тільки за повісткою.

Є загроза вашому життю?

— Мене охороняють зранку до ночі. То два майори міліції, то капітан і майор знаходяться біля входу в будівлю, де я працюю.

Зараз ви читаєте новину «"Мене охороняють зранку до ночі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі