неділя, 22 липня 2007 16:53

Медведько присоромив прокурорів

Минулої суботи відбулося розширене засідання колегії Генеральної прокуратури за участю обласних прокурорів, працівників центрального апарату та представників Секретаріату президента.

Генпрокурор Олександр Медведько, 51 рік, швидко заходить до зали, піднімається східцями до місця президії.

— Чого ви так ідете помалу? — звертається до своїх заступників, які позаду нього. Ті пришвидшують ходу.

— Це моє місце? — питає Медведько, дивлячись у зал. Потім бачить табличку зі своїм прізвищем і сідає.

— Незважаючи на певні політичні ускладнення, які мали місце, органи прокуратури за останніх півроку мають позитивні результати, — каже  генпрокурор.

Мікрофон починає шипіти. Медведько підвищує голос.

— Що воно таке? Хто відповідає за цю музику? — обурюється.

Зачитує з листочка, що зробило його відомство за півроку:

— Порушено понад десять тисяч кримінальних справ, більш ніж шість тисяч із них уже розслідувано і направлено до суду... До відповідальності притягнуто понад 75 тисяч посадових осіб, відшкодовано близько двох мільярдів гривень.

Далі генпрокурор розповідає про те, що брав участь у засіданні Ради нацбезпеки і оборони в Криму. Каже, що одним із головних питань була трагедія у Львівській області.

— Я хочу передати ті слова, які казав Віктор Андрійович Ющенко, — складає перед собою руки. — У нас дійсно є герої, які вступили в боротьбу з лихом на залізниці.

У залі дуже тихо. Усі уважно слухають.

— Я маю інформацію про повільну передачу кримінальних справ міліції. Я вимагаю від прокурорів областей активізувати цю роботу, — Медведько стукає пальцем по столі. — За підсумки року ми будемо питати.

Генпрокурор невдоволений тим, що у вищих навчальних закладах процвітає корупція, особливо перед вступними іспитами.

— По державі виявлено сто п"ятдесят злочинів, щодо них порушено всього сорок шість кримінальних справ. Якщо подивитися розглянуті справи, то жодна особа не притягнута до реальної міри покарання.

Закінчує Медведько темою кадрів:

— Ми призначаємо прокурорів областей, районів, міст, а деякі, м"яко кажучи, плавають, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Медведько присоромив прокурорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі