середа, 28 березня 2007 18:15

Мартинюк згадав заклик "За Родину, за Сталина!"

Біля входу до Українського дому стоять голова Організації ветеранів України Іван Герасимов, перший віце-прем"єр Дмитро Табачник та міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв. Зустрічають високопоставлених гостей, які прибувають на святкування 20-річчя організації. Воно відбулося вчора.

По черзі під"їжджають на чорних "мерседесах" перший віце-спікер Адам Мартинюк та посол Росії Віктор Черномирдін. В обох на авто однакові номери — 0002. Черномирдін цілує Герасимова, Мартинюка й Табачника. Папієву тисне руку. Той дістає цигарку "мальборо", мне її пальцями. Відходить убік і закурює.

За кілька хвилин під"їжджає ще один "мерседес". Із нього виходить Віктор Янукович.

Високопоставлені гості сідають за стіл на сцені. Табачник відкриває пляшку мінералки.  Вона починає пінитися й розливається на стіл. Віце-прем"єр ховає воду, Папієв витирає розлиту.

Янукович говорить російською.

— Всегда, когда встречаюсь с вами, не помню такого случая, чтоб не было глубокого волнения, — каже прем"єр. — И конечно, чувство ответственности перед вами за нынешнюю ситуацию в стране.

Виступає Мартинюк. Дякує за перемогу.

— І сьогодні у вашій пам"яті лунають ті палкі заклики, з якими ви піднімалися в атаку. Слова, які давали вам віру в перемогу. Це слова: "Наше дело правое!", "Враг будет разбит — победа будет за нами!", "За Родину, за Сталина!", "Коммунисты, вперед!".

Згодом Янукович підводиться і йде. Герасимов пояснює, що поспішає на засідання уряду. Біля виходу журналістка запитує, чи є його участь в урочистостях політичною акцією. Прем"єр дивиться  скоса.

— Яка акція? Це святкування 20-річчя. Вам хочеться політики? — обурюється він. Перебиває, не вислухавши наступного запитання: — Подивіться на цих людей із сивими головами. Про яку політику ви кажете? Ви ще молода людина. Поважати треба людей.

До журналістів виходить Дмитро Табачник. Одну руку тримає в кишені, в другій — папка. Розповідає, що опозиція готується до дестабілізації політичної ситуації:

— Вони будуть старатися привести під стіни парламенту й уряду велику кількість своїх прихильників, щоб здійснити тиск на роботу Кабінету Міністрів і на діяльність вищого законодавчого органу.

Зараз ви читаєте новину «Мартинюк згадав заклик "За Родину, за Сталина!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі