понеділок, 19 листопада 2007 17:32

Мандат Стельмаха отримає Гримчак

Голова Національного банку Володимир Стельмах втратив депутатський мандат. Про це оголосила прес-служба Центральної виборчої комісії. Хоч він і пройшов до парламенту за списком блоку "Наша Україна — Народна самооборона", але не подав документів на реєстрацію народним депутатом.

Отже, Стельмах залишився керувати Нацбанком. Хоча, коли його прізвище з"явилося у списку блоку НУ-НС, говорили, що після виборів крісло голови НБУ займе Петро Порошенко. Останній навіть відмовився балотуватися до Верховної Ради і свого бажання працювати на місці Стельмаха не приховував. Нині Порошенко залишається лише головою ради Нацбанку.

А мандат Володимира Стельмаха отримає голова Донецької організації "Народної самооборони" Юрій Гримчак, 42 роки. Раніше він працював заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадима Чупруна.

Коли "ГПУ" телефонує Гримчаку, той саме повертається додому з Центрвиборчкому — подавав документи на реєстрацію народним депутатом.

— Стельмах заявив майже одразу після виборів, що залишається керівником Національного банку. Тому я розумів, що невдовзі прийду до Верховної Ради, — каже майбутній нардеп.

Говорить, що його почали вітати ще з минулої суботи. Одним із перших подзвонив лідер блоку Юрій Луценко.

— Ми з Юрієм Віталійовичем постійно на зв"язку, — додає Гримчак. — Останні кілька місяців жили в машині, об"їжджаючи Україну спочатку з "Народною самообороною", а потім із "Нашою Україною — Народною самообороною".

Зараз ви читаєте новину «Мандат Стельмаха отримає Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі