вівторок, 05 жовтня 2010 07:12

Майбутні депутати побилися в черзі

У ніч на 30 вересня під дверима територіальної виборчої комісії Луцька зібрався натовп із представників політичних партій. Стоять, домовляються, хто за ким увійде до приміщення, аби здати списки кандидатів на вибори обласної ради. За законом, порядок розміщення партій у виборчому бюлетені залежить від дати подання документів — хто швидше зареєструється, той вище в переліку партій у виборчому бюлетені.

Першим чергу зайняв заступник голови обласної організації Партії регіонів Андрій Мельник, 28 років. Далі — представники "Молодої України", Народної партії, "Нашої України", Єдиного Центру, "Батьківщини" та "Сильної України".

— Перед кабінетом голови приймальної комісії Олександра Стасюка сидів якийсь чоловік, — розповідає Мельник. — Тримав течку. Ми його запитали, що він тут робить і чи буде займати чергу. А він наче не чув, навіть не захотів представлятися. Тут виходить голова комісії й каже, що буде сам особисто приймати документи. Аж тут устає той чоловік і прямує до кабінету голови. Я, звичайно, не міг цього допустити. Почав відтісняти його від дверей. Він давай штовхатися. Члени інших партій підійшли мені на допомогу. Ніхто його не бив, просто відвели від дверей. Тут вийшов голова комісії і сказав, що викличе міліцію. Зрозуміло, він хотів просунути свою людину. Стасюк же є представником БЮТу. Через 30 хвилин приїхали міліціонери. Я зразу подзвонив в осередок своєї партії. Тут же прибув мій колега по партії Олександр Козуб і допоміг врегулювати проблеми. Всі пройшли так, як було заплановано до цього.

З"ясувалося, Мельник штурхався з депутатом облради від БЮТу 63-річний Віктором Коротуном. Список "Батьківщини" мали, відповідно до черги, реєструвати в ТВК шостим — останнім.

— Дії нашого представника були цілком правомірними, — каже голова Волинського осередку "Батьківщини" Анатолій Грицюк, 55 років. — Законодавство не передбачає ніякого формування черги. Натомість наші опоненти позаймали черги ще з обіду. При цьому окремі партії записувалися представниками Партії регіонів по телефону.

Подібна ситуація з чергами виникла в більшості тервиборчкомів. Так у Херсоні спроба представників "регіоналів" пройти поза чергою закінчилася бійкою та вибиванням дверей, повідомляє громадська організація "Опора", що стежить за перебігом місцевих виборів.

Зараз ви читаєте новину «Майбутні депутати побилися в черзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі