середа, 20 жовтня 2010 03:58

Ляшка виключили з "бютівської" фракції

О 9.55 напівпорожньою залою Верховної Ради ходять кілька нардепів. Кілька позафракційних депутатів збираються біля виходу.

— О, тушки кучкуються. Певно, у них сьогодні зарплата буде, — сміється "бютівець" Юрій Прокопчук, 46 років.

Спікер 54-річний Володимир Литвин каже про виключення з фракції БЮТ Олега Ляшка та Сергія Осики. "Регіонали" гучно аплодують. Ляшко сидить, стиснувши кулаки.

— Доигрался! — сміється в кулуарах "регіонал" Владислав Лук'янов, 46 років. — Ляшко не будет под нашим крылом. У него плохой шлейф.

— Ці депутати неодноразово голосували за ті законопроекти, проти яких ми виступаємо, — каже "бютівець" 45-річний Андрій Павловський. — Не думаю, що ми сильно втратимо від цього виключення. Тим більше, у Ляшка зараз не найкращий імідж. Якщо й інші так чинитимуть, їх теж виключатимуть.

Кажуть, причиною став відеозапис, де депутат дає свідчення в міліції й зізнається в інтимних стосунках із чоловіком. Запис 1993 року. Нардеп запевняє, що його виключили з фракції "за окрему, відкриту позицію".

— Я завжди міг перечити Тимошенко, — каже 37-річний Олег Ляшко. — Неправда, що я голосував багато законів із коаліцією. Я просто виступив проти проведення парламентських виборів навесні наступного року, бо тоді опозиція взагалі зникне з парламенту. Хоча на Тимошенко не ображаюсь. Я отримав багатий політичний досвід, знання і сподіваюся на перспективу. Єдине, чого не зміг перейняти в Тимошенко, — це підлість і підступність. Але те, що сьогодні робить БЮТ, — неправильно, це шлях у нікуди і в політичне небуття.

Об 11.00 депутати ухвалюють постанову, відповідно до якої податкова не має права перевіряти діяльність усіх засобів масової інформації. Буде чинною до кінця жовтня — на час виборчої кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Ляшка виключили з "бютівської" фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі