четвер, 21 серпня 2008 20:04

Лукаш годину відповідала на запитання

Конституційний суд учора почав розглядати подання депутатів від Партії регіонів. Вони хочуть пояснення, що таке коаліція і коли вона припиняє існування. Причина — вихід із неї в червні двох нардепів. "Регіонали" стверджують, нині владної більшості немає. Є 225 нардепів у коаліції і стільки ж — поза нею.

На засідання приходять усі 18 суддів. Голова Суду Андрій Стрижак просить виступити представницю Партії регіонів Олену Лукаш, 32 років. Вона виходить до трибуни в чорній сукні до колін. У неї помітно виділяється живіт. Півгодини пояснює, чому "регіонали" звернулися до суду. Ще довше — відповідає на запитання. Переконує, що нинішня коаліція не може результативно голосувати.

— До складу коаліції повинна входити більшість, — говорить Лукаш. — Зменшення чисельності призводить до втрати дієздатності коаліції.

Судді по черзі ставлять їй запитання. Зокрема, Іван Домбровський просить пояснити — їхнє звернення правове, чи політичне. Адже на останньому засіданні парламент зумів прийняти зміни до бюджету.

— Проблема полягає в небажанні сприймати реальність особами, які поспішили назвати себе демократичною коаліцією, — ухиляється від відповіді "регіоналка".

Стрижак оголошує перерву. У коридорі представник коаліції, "бютівець" 34-річний Андрій Портнов переконує, що це питання Конституційний суд не повинен розглядати. Усе вирішуватиме Верховна Рада.

Після перерви судді та народні депутати збираються в залі засідань. Лукаш  гладить свій живіт і показує його Портнову. Той запитує чи не вагітна вона? Лукаш усміхається:

— Уже пятый месяц...

Зараз ви читаєте новину «Лукаш годину відповідала на запитання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі