четвер, 22 вересня 2011 07:37

Луценко почав "волочити ногу"

— Учора засідав консиліум лікарів з шістьох осіб, — розказує біля будівлі Печерського райсуду 46-річна Ірина Луценко — дружина арештованого екс-міністра Юрія Луценка. — Наскільки я знаю, зі слів чоловіка, комісія не надала на його прохання письмовий висновок про стан здоров'я. Я так розумію, їхні думки розділилися. Вони не хочуть підтверджувати цей діагноз (цироз печінки — "ГПУ"). Видно, він хворий, із температурою. Це вже не той запал, який був раніше у Луценка.

О 9.15 суддя Сергій Вовк заходить до зали.

— Ваша честь, сьогодні вночі у мого чоловіка був напад, — встає з місця Ірина Луценко. Напередодні вона заявила, що чоловікові так зле, що він почав "волочити ногу". — Я буду просити суд робити технічні перерви.

Суддя киває. Просить запросити до зали свідка Олексія Прилипка. Він 2005 року був керівником Департаменту розвідки й пошукової діяльності МВС. До нього на посаду оперуповноваженого був прийнятий водій екс-міністра Леонід Приступлюк. Документи про призначення підписав Прилипко. А наказ — Луценко.

— Команду міністра брати на роботу Приступлюка я не отримував, — говорить 55-річний Олексій Прилипко. — Я не ходив до нього, не питав: приймати чи ні. Це нелогічно. Подання на прийом на роботу підготували в кадровому апараті. Ставити його під сумнів у мене не було причин.

Він хворий, із температурою

— Приступлюку було 47 років. Чи відомо вам про те, що на службі в органах внутрішніх справ перебувають особи до 45 років? — запитує прокурор Антон Зінченко.

— Я вношу протест, — підхоплюється з місця Юрій Луценко, 46 років. — Прокуратура нав'язує відповідь, неправильно трактуючи норми проходження служби.

— Скільки було випадків, коли на службу приймали осіб 60–70 років? — перефразовує прокурор.

— Ваша честь, прошу призначити медичну експертизу для представників звинувачення, — знову встає екс-міністр. — Вони впадають в маразм своїми запитаннями.

Присутні в залі сміються. Суддя Сергій Вовк робить їм зауваження і каже, що  наступного разу видалить із зали.

— Свободу політв'язням! — кричать знадвору з десяток прихильників Луценка, які стоять під вікнами. — Юрі — волю!

Охоронець зачиняє вікно. Луценко усміхається, дивиться у стелю.

Допит завершується за 2 год. Екс-міністр подає клопотання, щоб в один день допитали двох свідків: екс-керівника кадрового апарату Миколу Курка та колишнього радника Луценка Валерія Мельника. Таким чином хоче унеможливити тиск на них прокурорів.

Суд переніс розгляд справи на 27 вересня. В цей же день продовжать судити й екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко почав "волочити ногу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі