понеділок, 15 грудня 2008 16:06

Луценко не відповів на два вітальні дзвінки президента

Луценко не відповів на два вітальні дзвінки президента

Учора вранці одним із найперших до Кабміну на нараду прийшов міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. На стіл йому й іншим розкладають рожеві течки — зміни й доповнення до держбюджету на наступний рік. Більшість урядовців запізнюються.

До Луценка підходить міністр охорони здоров"я Василь Князевич. Каже, що в неділю телефонував йому, аби привітати із 44-річчям.

— Та я до десятої спав, — виправдовується Луценко. — Включаю телефон, аж глядь — навіть два пропущені дзвінки від президента!

Міністр фінансів Віктор Пинзеник каже, що теж дзвонив Луценкові о 8.30, бо вже був на роботі. Той повторює, що до другої ночі святкував із дітьми свій день народження, а вранці відсипався.

— Бачите, по мені й не видно, що щось відзначав, — сміється.

Прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко заходить до зали з двома охоронцями. Один залишається біля вхідних дверей, другий стає напроти біля вікон. Прем"єрка каже, що на нараді йтиметься про видатки міністерств на наступний рік.

— Зрозуміло, що бюджет на 2009-й буде надзвичайно важким. Ми ще не спостерігаємо відновлення світових ринків збуту металопродукції, — говорить Тимошенко.

Переходить до коаліції БЮТу, "Нашої України — Народної самооборони" і Блоку Литвина. Переконує, що вона існує і вже працює.

— Виступи окремих політиків і народних депутатів, які намагаються дискредитувати рішення про створення нової коаліції, — це робота і заяви ворогів України, людей, які працюють проти інтересів України і продовжують боротьбу за владу, — каже Тимошенко. — Уранці я зустрічалася з головою Верховної Ради. Ми знайшли порозуміння, як долати негативні явища.

Під стінами Кабміну мітингують кілька сотень прихильників київського міського голови Леоніда Черновецького. Скандують у гучномовці "Юльку геть!". Звинувачують прем"єрку у відключенні минулого тижня у столиці гарячої води, світла й газу.

— Тепло і вода в оселях крок за кроком з"являються під тиском уряду на мера, але людей все ж таки на вулиці вивели. Це свідчить про заплановану акцію, — коментує на нараді Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не відповів на два вітальні дзвінки президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі