вівторок, 18 жовтня 2011 07:30

Луценко назвав Могильова "почтальйоном"

У понеділок столичний Печерський райсуд продовжив допит свідків у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, 46 років. Всього їх 148. На 17 жовтня допитали 19.

До зали запрошують свідка Ярослава Максимця. З 2008 по 2010 роки працював керівником апарату Луценка. Розказує, що водій екс-міністра Леонід Приступлюк працював його помічником і займався зверненнями громадян.

Адвокат Луценка Ігор Фомин запитує його. коли він отримав повістку до суду.

— Мені зателефонував працівник внутрішньої безпеки міністерства Олег Мартиненко, — відказує той.

— Свідків викликає до суду не секретар, а внутрішня безпека МВС, — бере слово Луценко. — Вона не займається своїми прямими обов'язками по виявленню незаконних дій працівників міліції, а виконує функції поштарів. Можливо, внутрішня безпека не тільки запрошує свідків на суд, а й "оброблює" їх перед допитом у суді? Я був би не проти почтальйона Пєчкіна-Могильова.

Суд відхиляє клопотання. Просить покликати до зали чергового свідка — колишнього першого заступника міністра Михайла Клюєва. Той розказує, що документи для підготовки наказу про зарахування стажу та нарахування зарплати Приступлюку отримував особисто від Луценка в його кабінеті.

— Когда визировал эти приказы, я был уверен, что действую законно, — говорить 51-річний Михайло Клюєв. — Никаких сомнений не было.

— Як ви змогли зустрічатися з міністром 31 жовтня, якщо міністр з 30 числа був у відпустці? — перепитує Луценко.

— Я не могу ничего утверждать, — відказує Клюєв. —  Я дал показания, как вспомнил.

Зараз ви читаєте новину «Луценко назвав Могильова "почтальйоном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі