четвер, 24 травня 2007 18:58

Луценко хоче об"єднатися з "Правицею"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Прес-секретар Юрія Луценка Інна Кисіль (попереду) та сам лідер ”Народної самооборони” (позаду) заходять до зали на зустріч із журналістами
Прес-секретар Юрія Луценка Інна Кисіль (попереду) та сам лідер ”Народної самооборони” (позаду) заходять до зали на зустріч із журналістами

На прес-конференцію в інформагенство УНІАН лідер "Народної самооборони" 43-річний Юрій Луценко запізнюється на 10 хвилин. Виходить із чорного "мерседеса", на ходу одягає піджак. На вході його вже чекає головний редактор УНІАНу Олександр Харченко.

— Здрастуйте. Вас вже зачекався Бродський, — жартує Харченко із запізнення Луценка.

— О! В нас спільна прес-конференція? — сміється той у відповідь.

— Та ні, він не приїхав, бо зараз жара. Він від спеки розширився і не вліз в машину, — продовжує жартувати Харченко.

— От несправедливість. Усе БЮТ! Усе БЮТ! — натякає Луценко на скандальний виступ Бродського на прес-конференції лідерів опозиції Юлії Тимошенко, В"ячеслава Кириленка і самого Луценка. Там він звинуватив лідерку БЮТу у спробі підкупити суддів Конституційного суду.

Лідер "Народної самооборони" заходить до зали.

— Непублічні зустрічі прем"єра і президента можуть привести не в майбутнє, а в минуле, — читає з блокнота Луценко. — Це дуже небезпечно.

Він від спеки розширився і не вліз в машину

Каже, що їхні переговори важливі, але повинні відбуватися публічно.

— Це ненормально, коли вся країна слідкує тільки за тим, з яким виглядом, з якого виходу вони вийшли і з ким, — обурюється Луценко.

Говорить, що для "Народної самооборони" не принципово, коли будуть дострокові вибори.

— Для нас краще, щоб вибори відбулися у вересні-жовтні, бо ми проведемо в парламент не сім, а десять відсотків, — каже. — Але для країни ліпше, щоб вони відбулися якомога швидше.

Його запитують, як часто потрібно проводити вибори, щоб щось у державі змінилося.

— Вибори треба проводити стільки, щоб покарати політичних зрадників, — говорить Луценко. — Інакше це буде "лохотрон" раз на п"ять років.

Не втрачає він надії на об"єднання з БЮТ і "Правицею", хоча один із лідерів "Правиці" Юрій Костенко нещодавно сказав, що не збирається створювати з Луценком "вінегрет".

— Я ж не бачу перешкод для нашого об"єднання, — підсумовує лідер "Народної самооборони".

Зараз ви читаєте новину «Луценко хоче об"єднатися з "Правицею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі