четвер, 25 жовтня 2007 16:58

Луценко довів, що він не алкоголік

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Юрій Луценко з дружиною Іриною на одному із заходів ”Нашої України”
Юрій Луценко з дружиною Іриною на одному із заходів ”Нашої України”

Тиждень тому 42-річний лідер блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Юрій Луценко здав аналізи на наркотичну та алкогольну залежність. Запропонував це зробити й київському меру — Леонідові Черновецькому, 55 років.

Раніше той заявляв, що Луценко заглядає в чарку. Натомість лідер Народної самооборони стверджував, що Черновецький вживає наркотики.

— Принизливо жити у столиці, де мером є наркозалежна людина, — казав Луценко. — Якщо в суспільстві ходять чутки про вживання наркотиків, то краще спростувати їх таким чином.

— Перед каждым выступлением Луценко выпивает стакан водки. После этого будоражит народ всякими глупыми рассказами о всяких жутких историях, — відповідав Черновецький. — Я готов пройти вместе с ним медосмотр. Поскольку он так уверен, то заодно мы проверим и наркотическую, и алкогольную зависимость и Луценко, и мою.

Проте Черновецький до клініки так і не прийшов. Його прес-секретарка Юлія Каюкова відмовилася пояснити "ГПУ" причини цього.

У жодній із довідок не вказано ім"я й прізвища людини, яка здавала аналізи

За словами Юрія Луценка, він здав на аналізи сечу та кров, а також надав зразки волосся. Цього достатньо, аби визначити, чи вживала людина алкоголь та наркотики протягом останніх восьми років.

Позавчора Луценко оприлюднив результати медекспертизи через інтернет-сайт "Народної самооборони". Там вивішено дві довідки. Вони свідчать, що наркотичних речовин в  його організмі немає. Вміст алкоголю у крові — 0, 26%. Фізіологічна норма — до 0,3%.

Проте в жодній із цих довідок не вказано ім"я та прізвища людини, яка здавала аналізи. Однак є дата її народження — 1 січня 1961 року. Луценко ж народився 14 грудня 1964-го. Також вказано, що сечу на аналізи взяли об 11.00, а кров — о 18.45.

"ГПУ" зателефонувала до клініки "Євролаб", яка робила аналізи Луценку.

— На алкозависимость мы не делаем тест, на нарко — да, — відповідає працівниця клініки Лариса. — Это стоит 430 гривен.

У прес-службі Луценка іншу дату народження політика та відсутність у довідках його прізвища пояснюють так:

— Усі аналізи в цій клініці роблять анонімно. Дані стоять у штрих-коді. Дата народження для всіх одна — 1.01.01. Та для нас вони поставили його приблизний біологічний вік.

Лариса Сарган із прес-служби каже, це робиться для анонімності. Стверджує, що результати аналізів достовірні.

Комуністам теж не подобається київський мер

Компартія підтримає ініціативу провести дострокові вибори міського голови Києва. Про це заявив 55-річний лідер комуністів Петро Симоненко.
Поки що в Компартії не визначилися з власною кандидатурою на посаду столичного мера:
— Та обов"язково підтримаємо перевибори. Від початку ми говорили, що в нас відбуваються дивні речі: православна столиця обирає своїм головою пресвітера американської церкви.
Леонід Черновецький є прихожанином протестантської церкви "Посольство Боже".
Раніше про намір ухвалити закон про дострокові вибори міського голови Києва заявили БЮТ і "Наша Україна — Народна самооборона".

Зараз ви читаєте новину «Луценко довів, що він не алкоголік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі