четвер, 15 травня 2008 19:23

Луценко дає 500 гривень за інформацію про підкуп виборців

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки, приїхав до УНІАН за 15 хв. до запланованої прес-конференції. Вона присвячена майбутнім столичним виборам.

Луценко заходить до кімнати очікування для учасників прес-конференцій.

— А для кого ці квіти та подарунок? — запитує Луценко і зазирає в пакет, що стоїть там. — Для Іри Геращенко?

Раніше депутатка від НУ-НС була президентом УНІАН. Учора вона святкувала 37-й день народження. Луценкові кажуть, що квіти й подарунок справді для неї.

За кілька хвилин міністр заходить до переповненої зали. Розповідає, що нині міліція фіксує поодинокі спроби підкупу виборців у столиці. Обіцяє заплатити по 500 грн тому, хто виявить центри з організації цього. Юрій Луценко очолює список блоку НУ-НС на виборах до Київради.

— Я продовжуватиму роботу на посаді міністра. Але братиму участь у сесіях міськради, щоб особистою присутністю не допустити будь-яких корупційних схем, — каже.

Повідомляє, що депутати з "Народної самооборони" внесли до Верховної Ради проект нового закону про столицю.

— Діючий робить із будь-якого мера чорта з рогами, — наголошує Луценко. — Аби їх спиляти, треба обов"язково прийняти цей закон.

Міністр переконаний, що в новому складі Київської міськради більшість матимуть демократичні сили.

— Рецепт перемоги — голосування за три найкрупніші політичні сили, які не мають відношення до нинішньої команди Черновецького: БЮТ, НУ-НС та Блок Віталія Кличка, — агітує він.

Після прес-конференції Луценко говорить, що президент Віктор Ющенко втратив статус лідера демократичних сил і опустився до рівня лідера партії "Наша Україна".

— Президент повинен, з одного боку, прибрати всім очевидний подразник у вигляді глави свого секретаріату, а з іншого — чітко вказати Юлі на неприпустимість і невчасність переписування Конституції. Це буде статус лідера нації, — зауважує міністр.

Зараз ви читаєте новину «Луценко дає 500 гривень за інформацію про підкуп виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі