четвер, 03 березня 2011 02:30

Луценка не відпустили на поруки

Генпрокуратура відмовилася відпустити зі слідчого ізолятора екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. На поруки його просили звільнити близько сотні народних депутатів. Клопотання направляли генпрокурору.

Лист-відмову написав перший заступник генпрокурора Рінат Кузьмін, отримав — нардеп-"нунсівець" 45-річний Юрій Гримчак.

— Знаходячись на волі, Луценко не виконуватиме процесуальних рішень і матиме змогу ухилятися від слідства і суду, — ідеться в листі. — А ваша порука не забезпечить його належної поведінки.

— Свого часу всього двоє чи троє депутатів із Партії регіонів брали на поруки Щербаня, і він тут же вийшов на волю. Це було в той час, коли слідством керував Кузьмін, — говорить Юрій Гримчак. — У відповіді Кузьміна є посилання на рішення Печерського суду, який посилається на матеріали слідства. Вони один на одного перекидають стрілки і таким чином не відпускають Луценка на волю. Іде весна, і вони побоюються Луценка. Бо він людина, яка може організувати акції протесту.

Жоден депутат від Партії регіонів не підписав звернення про взяття Луценка на поруки.

Водночас Генпрокуратура дозволила 8 березня поїхати до Дніпропетровська екс-прем'єрові Юлії Тимошенко. Вона перебуває на підписці про невиїзд. Кілька разів прокуратура відхиляла прохання Юлії Володимирівни дозволити з'їздити за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Луценка не відпустили на поруки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі