пʼятниця, 24 вересня 2010 01:14

"Литвин виділив 300 тисяч на ремонт свого автомобіля"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народні депутати-”бютівці” спілкуються у сесійній залі на засіданні Верховної Ради у четвер. У цей час лідери фракцій у кабінеті спікера Володимира Литвина обговорюють звільнення ”бютівця” Сергія Терьохіна з посади керівника податкового комітету
Народні депутати-”бютівці” спілкуються у сесійній залі на засіданні Верховної Ради у четвер. У цей час лідери фракцій у кабінеті спікера Володимира Литвина обговорюють звільнення ”бютівця” Сергія Терьохіна з посади керівника податкового комітету

Близько 500 людей стоять у четвер під стінами Верховної Ради з боку Маріїнського парку. Тримають плакати "Влада! Пам"ятай, хто тебе годує", "Збережіть місця в малому бізнесі", "Депутати-"тушки", поверніть наші голоси!"

— Ганьба! Депутатів до народу! — кричать і стукають пластиковими бляшанками по огорожі. Дехто вдягнені поверх одягу у футболки із написом "Влада — це я".

— Коли вони хочуть прийти до влади, то використовують підприємців, — каже 44-річна Надія Кнець, голова Хмельницької ради профспілки захисту підприємців. — А ми бачимо, що вижити нам неможливо, коли хочуть ввести такі нелюдські податки. Нас не привела жодна з партій. Ми самі об"єдналися і захищаємо свої права.

До мітингувальників підходить "нунсівець" 53-річний Юрій Кармазін. Люди починають йому аплодувати.

— Допоможіть нам! — вигукують до нього.

— Я казав, що Податковий кодекс узагалі не можна зараз розглядати. Я його цілого в очі не бачив. Тільки кусками. Вони знову всіх надурили — зареєстрували першу сторінку, — відказує депутат і тисне людям руки. — Тримайтеся!

Іде до парламенту.

Я його бачив. Тільки кусками

У сесійній залі близько 10 "регіоналів" стоять неподалік від трибуни.

— Колеги блокують трибуну, щоб обов"язково розглянути питання змін у комітетах, — говорить із трибуни заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем"якін, 44 роки. — Причому з порушенням регламенту. Але ми виступаємо проти.

Спікер Володимир Литвин на початку засідання оголошує півгодинну перерву. Про це просять фракції БЮТ і НУ-НС. Виступають проти звільнення голови податкового комітету "бютівця" 46-річного Сергія Терьохіна. Литвин кличе керівників фракцій до себе в кабінет. Виходять звідти за 40 хв.

Член податкового комітету "Регіонал" Геннадій Васильєв із трибуни доповідає, що коаліція хоче замінити Терьохіна. Говорить російською.

— Забезпечте переклад! — вигукують "бютівці" Андрій Павловський та Андрій Шкіль.

Сергій Терьохін мовчки слухає. Потім іде до трибуни.

— Давно було пора, — каже про своє звільнення. — У Раду прийшов Податковий кодекс. Їм треба, щоб він пройшов "повний одобрямс". А зі мною такого не буде. Цим кодексом ми відкрили ящик Пандори. Уперше застосовується норма по відкликанню голови комітету з порушенням регламенту. Можете піти далі — викинути представників опозиції з усіх комітетів і відправити у відпустку.

Литвин ставить на голосування звільнення Терьохіна. 253 нардепи — "за". На його місце призначають уродженця Макіївки 34-річного Віталія Хомутинніка, який донедавна керував молодіжною організацією Партії регіонів.

У коридор виходить "бютівець" 42-річний Василь Кравчук. Він — член регламентного комітету. Розповідає, що Литвин виділив 1 млн грн на закупівлю паперу.

— Він порушив регламент, бо таке питання має вирішувати наш комітет. А цього зроблено не було. Казав, що паперу нема, зате на ремонт свого автомобіля 300 тисяч виділив.

Зараз ви читаєте новину «"Литвин виділив 300 тисяч на ремонт свого автомобіля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі