неділя, 29 липня 2007 17:22

Литвин піде на вибори із Сиротою

  Олег Зарубінський каже, що цього разу співачка Софія Ротару та космонавт Леонід Каденюк не очолюватимуть список Блоку Литвина
Олег Зарубінський каже, що цього разу співачка Софія Ротару та космонавт Леонід Каденюк не очолюватимуть список Блоку Литвина

3 серпня відбудеться передвиборний з"їзд Народної партії. Розмовляємо із заступником голови партії Олегом Зарубінським, 44 роки.

Голова НП Володимир Литвин заявив, що можливий союз із двома-трьома політичними силами. Якими саме?

— На засіданні політвиконкому було прийнято рішення, що нашим партнером у Блоці Литвина буде "Трудова Україна", яку очолює Михайло Сирота.

А як щодо Народно-демократичної партії Людмили Супрун?

— Розмови ведуться, але головним партнером визначений Сирота.

Які питання обговорюватимете на з"їзді?

— Ми би хотіли, щоб там було загальне обговорення нашої програми, щоб це не був якийсь внутрішньопартійний документик. Це має бути народна програма, яку підтримують люди. Маємо затвердити варіант програми, який запропонуємо на міжблоковий з"їзд 7 серпня. Також затвердимо списки кандидатів у народні депутати на дострокових виборах.

Скільки плануєте провести людей у парламент?

— Після того як у березні 2006 року нас "вичистили", ми зрозуміли, що недостатньо набирати трохи більше як три відсотки. Будемо орієнтуватися на такий процент, щоб упевнено, не озираючись по боках, увійти до парламенту. Сподіваємося значно підвищити свій рейтинг під час виборчої кампанії.

Як працюєте зараз?

— Ми працюємо, — повторює кілька разів. — Зараз відбуваються співбесіди з лідерами  обласних організацій. Збираємо людей, які можуть займатися публічною агітаційною діяльністю. Проводимо класичну виборчу кампанію. Але з урахуванням уроків, які нам дав березень 2006 року.

Які квоти у списку Блоку Литвина матимуть Народна партія і Трудова партія?

— На сьогодні не можу сказати, бо до 7 серпня щодо цього триватимуть переговори. Думаю, що "Трудова Україна" не буде ображеною.

З ким можлива коаліція Блоку Литвина в разі проходження до парламенту?

— У нас немає категоричного несприйняття жодної з присутніх сьогодні у Верховній Раді політичних сил. Тому заявляти однозначно, що ми не будемо об"єднуватися із кимсь, бо нам форма носа не подобається, не можемо. Це буде залежати від того, хто пройде, скільки відсотків набере. Але головне, що нас буде цікавити — те, з чим вони прийдуть.

Чи побачимо нові обличчя в списку Блоку Литвина?

— Ми хочемо, щоб у нас були депутати, які представлятимуть всю Україну. А не прописані в Кончі-Заспі.

Перша п"ятірка буде змінена?

— Так, докорінно. Там точно буде Володимир Литвин. Очевидно, не буде Софії Ротару та Леоніда Каденюка, які були в п"ятірці на минулих виборах. Ми робимо ставку на  професійних людей, які здатні до законотворення. Виключаємо сферу спорту, бізнесу, шоуменства. Бізнес буде у списках — але малий і середній.

Зараз ви читаєте новину «Литвин піде на вибори із Сиротою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі