понеділок, 06 жовтня 2008 18:00

Літак Юлії Тимошенко не був резервним

Міністерство транспорту і зв"язку України заявляє, що літак Ту-134, яким минулої п"ятниці президент Віктор Ющенко мав летіти до Львова, був справним. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра транспорту Олександр Давидов.

— Комісія (створена для з"ясування обставин. — "ГПУ") продовжує роботу. Але те, що стосується технічного стану, на який посилався екіпаж, не підтверджується. Щойно літак був поставлений на місце стоянки, комісія приступила до роботи і почала перевіряти всі агрегати, на які вказав екіпаж, — усі вони виявилися справними, — каже Давидов.

Заступник міністра підкреслює, що літак Іл-62, який готували для візиту прем"єр-міністра Юлії Тимошенко до Москви, не міг бути резервним для інших польотів. До того ж, як виявилося, для урядової делегації також не підготували резервного літака.

— Не було резервного літака для урядового борту. Це є грубим порушенням усіх основних вимог і правил для виконання літерних рейсів. Цей літак не міг бути резервним для вильоту президента, і він не вважався резервним бортом, — підкреслює Олександр Давидов.

На його думку, відповідати за цей інцидент має керівництво авіакомпанії та Держуправління справами при президентові України. Заступник міністра пояснює, що для резерву мали бути готові інші літаки. Зокрема ними могли бути Ан-74 та Як-40, якими пізніше й вилетіли до Москви супроводжуючі прем"єр-міністра особи. Однак літаки не були залишені в резерві, і довелося витратити чимало часу, щоб зібрати їхні екіпажі.

Заступник міністра транспорту вважає: те, що літак прем"єр-міністра був використаний як резервний для президента країни, є порушенням чинних норм і правил щодо виконання таких особливо важливих польотів.

Зараз ви читаєте новину «Літак Юлії Тимошенко не був резервним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі