вівторок, 04 вересня 2007 18:15

Лідери "Нашої України–Народної самооборони" впоралися за півгодини

У понеділок у холі Українського дому блок "Наша Україна–Народна самооборона" презентував свою виборчу програму "Для людей, а не для політиків". Під такою ж назвою два тижні тому проводив свою прес-конференцію президент Віктор Ющенко.

Біля дверей кімнати з написом "Службове приміщення" стоять три охоронці. Жваво спілкуються, розповідають анекдоти.

— Розпочинаємо презентацію програми блоку "Наша Україна–Народна самооборона" — "Для людей, а не для політиків", — лунає з холу.

Охоронці забігають до кімнати й виводять звідти першу "п"ятірку" блоку НУ-НС. Попереду — усміхнений 42-річний Юрій Луценко. Решта четверо — за ним. Сідають у першому ряду. Позаду — два охоронці.

На сцену виходить Луценко.

— Юридичних наслідків зібрання Верховної Ради не має, — читає з листочка він. — Із таким же успіхом депутати третього скликання на чолі з Іваном Плющем можуть скасувати постанову про призначення прем"єром Віктора Януковича.

Розповідає, що в наступному парламенті НУ-НС скасує депутатську недоторканність та пільги. Дасть можливість людям вибирати суддів, створить антикорупційне бюро та примусить політиків декларувати свої доходи.

На двох великих екранах показують рекламу НУ-НС. Люди з різних міст закликають скасувати недоторканність, підвищити зарплати та пенсії.

"На ці гроші можна вижити, а не жити", — розповідає з екрана львів"янка. "Такому діячеві, як Азаров самому пора на пенсію й на таку, яку платять нам", — каже киянин.

По черзі виходять голова політради В"ячеслав Кириленко, міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, міністр оборони Анатолій Гриценко та Микола Катеринчук. Останній тримає від руки написаний і покреслений виступ.

— Ми беремо на себе зобов"язання, що мінімальна зарплата буде шістсот гривень, — говорить він. — І запропонуємо свій Податковий кодекс.

Презентація триває півгодини. Після завершення на сцену вибігають хлопці з гурту "Мандри" і співають пісню "Знову ніч змінює день". Лідери НУ-НС швидко зникають. Журналісти біжать за ними на вулицю. Але бачать лише Анатолія Гриценка, який від"їжджає на сріблястому "форді".

Зараз ви читаєте новину «Лідери "Нашої України–Народної самооборони" впоралися за півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі