вівторок, 23 грудня 2008 16:38

Лавринович звинуватив Тимошенко в намаганнях здобути необмежену владу

Перший віце-спікер, член Партії регіонів Олександр Лавринович, 52 роки, розповів, чому зірвалися коаліційні переговори із БЮТ.

— Головна причина — це прагнення Тимошенко зберегти назавжди посаду прем"єр-міністра і здобути за допомогою конституційних змін всю повноту влади в державі, — каже він.

На початку грудня "бютівці" публічно закликали "регіоналів" відкинути старі образи й об"єднатися перед загрозою економічної кризи. Депутати розповідали, що основою таємних домовленостей був розподіл посад: Юлія Тимошенко — прем"єр, а Віктор Янукович — президент. Коли ж переговори зірвалися, прем"єрка звинуватила "Регіони" в бажанні обирати президента через парламент.

— Некоректність і неправдивість тих тверджень є настільки очевидними, що навіть не знаю, на що вона сподівалася, — дивується перший віце-спікер. — Я міг би наводити довгий перелік пропозицій і гарантій, які давалися Партією регіонів особисто Тимошенко або її уповноваженим представникам. Але до рівня паскудства ми не опускаємося.

Нардеп-"бютівець" Володимир Бондаренко, 56 років, називає заяви Лавриновича неправдивими і надуманими:

— Януковичем керує фінансовий мішок на чолі із Льовочкіним і Фірташем. Вони не могли змиритися із тим, що Тимошенко залишається прем"єром. Для них це фінансовий удар. Тому вони натиснули на Януковича та зірвали домовленості за одну ніч.

Керівник Центру політичних досліджень "Пента" 50-річний Володимир Фесенко каже, що взаємні викриття БЮТ і Партії регіонів трапляються через загострення відносин між урядом та опозицією.

— Це ще раз підтверджує, що переговори між ними були і кожна зі сторін хотіла отримати найбільш впливові важелі, — говорить він. — Ішлося не про поліпшення Конституції чи вирішення проблемних питань, а про те, хто буде головним.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович звинуватив Тимошенко в намаганнях здобути необмежену владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі