середа, 04 липня 2007 19:23

Лаврика можуть залишити губернатором Чернігівщини

Наприкінці минулого тижня голова Чернігівської облдержадміністрації "нашоукраїнець" Микола Лаврик, 55 років, подав у відставку.

Незадовго до цього голова Козелецької райдержадміністрації, один із впливових місцевих "нашоукраїнців" Володимир Француз, потрапив у корупційний скандал. Його брата спіймали з валізою, в якій йому нібито передали хабара на $50 тис.

Після цього на Чернігівщину з Секретаріату президента приїхала комісія для перевірки роботи облдержадміністрації. У комісії — колишній губернатор області Микола Бутко. Про нього говорили як про можливого наступника Лаврика.

Губернатор зустрів комісію й, написавши заяву про звільнення, поїхав до рідного міста Ромни на Сумщині. Там Лаврик раніше був міським головою.

Микола Бутко заявив "ГПУ": для того, щоб зайняти посаду губернатора, ніяких зусиль не докладає. А в комісії працював як радник президента у регіоні.

— Усе залежить від президента. Є заява Миколи Івановича. Але рішення по ній нема, — каже він.

Водночас депутати облради прийняли рішення про підтримку Лаврика. Вони попросили Віктора Ющенка й Віктора Януковича не звільняти губернатора. Мовляв, він знайшов спільну мову з усіма партіями й ні на кого не тиснув на виборах 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Лаврика можуть залишити губернатором Чернігівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі