вівторок, 30 жовтня 2007 18:01

Кузьмук побачив шкоду від Тимошенко

Віце-прем"єр із питань оборони 53-річний Олександр Кузьмук учора 40 хв. розповідав чому наступного року призови до армії не припиняться.

— Реальний перехід на контрактну армію можливий до кінця 2012-го, — заявляє він.

Каже, що одна з політичних сил втрутилася у повноваження головнокомандувача, уряду, парламенту та Ради нацбезпеки й оборони. Кузьмук вважає, що вона сильно нашкодила державі. Бо юнаки, які за неї голосували, сьогодні намагаються уникнути служби в армії. Адже їм обіцяли, що призову не буде.

Такі обіцянки під час виборів давала Юлія Тимошенко. Але Кузьмук під час свого виступу жодного разу не називає її імені.

— Щоб перейти на контракт, треба виділяти на рік із бюджету майже чотири мільярди гривень. А зараз — це лише дев"ятсот мільйонів. Є також і житлова проблема, — пояснює віце-прем"єр. — Необхідно побудувати шістсот тисяч квадратних метрів житла. На це піде кілька років.

Насамкінець Кузьмук говорить, що слід збільшити вік призовників на строкову військову службу з 18 до 20–25 років. Мовляв, тоді в армії служитимуть зріліші фізично та морально люди.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмук побачив шкоду від Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі